MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onze Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien (ASMR), die een vast plek inneemt binnen onze vereniging, is verrast met een bijzonder cadeau. Een cheque van € 2.500,-  is opgebracht via een sponsoractie bij KAR&ZV De Hoop. Vijf roeiers van De Hoop hebben in het kader van het 175-jarige bestaan van de vereniging in een  C4x+ op één dag 175 km geroeid.

Woensdag 15 november overhandigden de roeiers van De Hoop – Jannemieke ter Horst, Menno van Blitterswijk, Ingeborg Dijkstra, Frans Göbel én organisator Piet Hein Landaal (v.l.n.r. op de achterste rij van de foto) – de cheque aan het bestuur van ASMR, hun roeiers en begeleiders.

Speciaal voor deze gelegenheid was de roeisessie van ASMR naar het einde van de middag verplaatst. Penningmeester Rob Vesters heette iedereen welkom en grondlegger Lex Snijders had heerlijke erwtensoep bereid.

Piet Hein Landaal, die ASMR voor de sponsoractie had uitgekozen, prees de stichting en de vrijwilligers voor al hun inzet, waarmee ze de roeisport toegankelijk maken voor mensen met een  beperking. Piet Hein Landaal prees ook Willem III die, door hun steun aan ASMR, er mede voor zorgt dat deze doelgroep ook wekelijks op het water kan genieten. Bij deze vereniging is echt sprake van inclusiviteit, aldus Piet Hein.