MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen weekend waren de finales van het WK roeien in Belgrado. Roei Team NL heeft hierbij maar liefst 6 gouden en 3 zilver medailles veroverd. Met deze historische medaille oogst is Nederland als eerste geëindigd in het medaille klassement.

Als ‘geboren en getogen’ Willem III’er heeft Simon van Dorp verrassend zilver gewonnen in de heren skiff.

Simon, van harte gefeliciteerd, we zijn super trots op je!!

Kijk hier de race: 2023 World Rowing Championships – Belgrade, Serbia – Men’s Single Sculls (M1X) A-final
Lees hier zijn reactie: Van Dorp kwam tot halve lengte: “Ik wilde Ollies benen onderuit halen” – NLroei
Kijk hier het NOS interview: Van Dorp trots op Nederlands record: ‘Was een taaie race’ (nos.nl)

In Roei TeamNL zitten meerdere roeiers die uitkomen voor hun studenten vereniging maar daarnaast ook Willem III lid zijn. Zo won Tinka Offereins (Okeanos) goud in de dames vier zonder en won Jacob van de Kerkhoff (Triton) zilver in de heren acht.

Ook jullie van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

Onze zeer gewaardeerde indoor trainer Ralf Rienks (Laga) en zijn broer Rik Rienks (Nereus) kwamen in de vier zonder net iets tekort voor de medailles en eindigde als vierde.