MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op zaterdag 16 september jl. hebben we voor het eerst sinds 2015 weer Onderlinge Wedstrijden (OWEE) gehouden. Een voorheen jaarlijkse traditie, die helaas in het slop was geraakt. Maar het is gelukt! Het was een succesvol evenement, met enthousiaste deelnemers, een vrolijk publiek en een fantastische zomerse dag.

Verdeeld over twee tijdblokken werden er door ruim 80 deelnemers in totaal 19 wedstrijdheats geroeid over 250 meter; sommige deelnemers gingen wel 3 keer over de baan. De ploegen kwamen uit in verschillende boottypen van 1x,2x, 4*, C4*,8+ tot onze mooie scheehouten wherries toe. En natuurlijk was er ook weer de altijd gezellige Grabbelton ploeg indeling.

Voor iedere categorie werd de winnende ploeg door onze voorzitter beloond met de – ook traditionele – ‘stuivertrofee’ (zie voor de uitslagen hieronder). Daarna werden er twee jeugd skiffs gedoopt door onze jeugd- en junioren coördinatoren Sue van Dis en Maaike Steenbergen en een wedstrijd 2*/2- door Ben van den Eerenbeemt

De  barbecue op onze landtong was weer ouderwets gezellig, mede dankzij de heerlijke muziek van ons huisorkest, met Hans van Oldeniel, Alex en Catharine Rutten en Koen Verheij.  En wie zich enkele weken geleden tijdens de Lindy Hop avond had laten scholen in de moderne dans kon zich vervolgens uitleven tijdens de feestavond met DJ Pieter Kerpenstijn (oud-Willem III junior roeier).

Kortom, we kijken terug op een geslaagde OWEE. Met veel dank aan de ruim dertig vrijwilligers die het OWEE-comité onder leiding van onze wedstrijdcommissaris Jan Kloosterboer en onze commissaris Sociëteit Jim Enters hebben geholpen om de organisatie in goede banen te leiden.

Genoeg inspiratie om deze voorheen jaarlijkse traditie vanaf nu in ere te herstellen. Dus volgend jaar weer!

Winnaars OWEE 2023

 • Heren 1x  – Anibal Gonzalez
 • Jongens 1x – Ethan Regev
 • Meisjes 1x – Meintje Scheltinga
 • Heren 2x – Jelle de Boer & Niklas Roos
 • Dames 2x  – Hella Bunt & Marieke Bon
 • Vader/Dochter 2x – Marieke & Adri Middag
 • Jongens 2x – Lucas & Thomas Wesdorp
 • Meisjes 2x – Lyske Tromp & Veerle Rijnders
 • Dames 4* – Team Mick/Silke 2
 • Grabbelton 4* – Team 2
 • Grabbelton C4* – Team 1
 • Grabbelton 8+ – Team 3
 • Open 8+ – Junioren jongens 8
 • Scheehouten Wherry – Frans van Zomeren & Ewout de Boer