MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een oude traditie van “Vóór Corona”, werd weer opgepakt; de Ottolenghi maaltijden. Maar wel in een nieuwe jas met een compleet nieuwe keukenstaf.

We zijn nu een jaar bezig in deze nieuwe vorm. En zijn eigenlijk best een beetje trots op wat het nu geworden is:

We eten gezamenlijk en tegelijkertijd aan lange, aan elkaar geschoven tafels. Met papieren tafelkleden, bloemetjes, kaarsen, etc. Daarom is het ook geen enkel probleem als je alleen komt: Zwaan kleef aan. En introducees meer dan welkom.

Tegelijkertijd met deze nieuwe Ottolenghi diners heeft zich spontaan de Willem III Jazz Band gevormd. Catharine en Alex Rutten en Hans van Oldeniel. Zij spelen tussen elke gang op gitaar, trompet, saxen, contrabas, piano en zang.

Binnenlopen en borrelen vanaf 18.30 uur en aanvangstijd diner 19.00 uur.

In principe bereiden we een 4 gangen diner. Maar dit kan ook wel eens een 3 gangen- of 5 gangen diner zijn. Altijd vegetarisch. Niet veganistisch. Met dieetwensen kan in overleg rekening gehouden worden. En je hoeft daarna niet naar de snackbar om bij te eten wegens muizenporties.

We willen ‘chefmatig’ ook eens verder gaan kijken dan Ottolenghi, maar blijven in de Midden-Oosterse keuken.

Dus gaan ons de vrijheid gunnen andere chefs uit te proberen. Wij denken dan aan: Jigal Krant, Rukmini Iyer, Claudia Roden en het echtpaar Sam en Sam Clark (kookboek Moro Thuis)

Wij koken om niet (met ongelofelijk veel lol!); alle gelden die overblijven na de boodschappen, stromen weer in de kas van Willem III.

Prijs € 17,50 inclusief koffie/thee.

Wij sturen wél elke maand een nieuwsbrief als reminder, maar geven níet meer het menu op; het wordt een verrassingsmenu.

Opgeven uiterlijk de woensdagavond vóór het vrijdag diner op het inschrijfformulier via deze link (maximaal aantal personen: 40)

Mocht je op vrijdag wegens een prangende reden toch niet kunnen komen, haal dan niet zomaar je naam van de lijst, maar bel of stuur een appje naar 06 44629379 (MW).

Was getekend, de kokkies Petra Bessem, Judith Gelmers, Marion Wijnberg en Annette Zwart.