MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op 8 en 9 juli was de Dutch International Youth Regatta op de Bosbaan. Dit roei-festival wordt georganiseerd om alle Nederlandse juniorenroeiers de kans te geven op één plek, en hier gezamenlijk hun favoriete sport te beleven. Elke roeier tussen de 8 en 22 jaar kan deelnemen aan de wedstrijden.

Lees hier de verslagen van twee deelnemende Willem III-roeiers.

Wedstrijdroeier Jaap Baud roeide op de Diyr drie nummers. Op zaterdag startte hij de dubbelvier zonder met Jelle de Boer, Niklas Roos, Jaap Baud en Thijs Geels. “Nadat Willem van den Eerenbeemt en Ole Wulffraat onze oude vier verlaten hadden, namen Niklas en Jelle hun plaats in. Onze eerste keer samen roeien was op de Koninklijke Hollandbeker, waar we 3e werden.” Ze leverden een mooie prestatie: na twee keer trainen eindigden ze op de Diyr ook als 3e.

Op zaterdag startte Jaap Baud ook in de skiff. “Na een kleine error in ons tijdschema kwamen alle Willem III-ers en een jongen van TOR te laat voor hun skiff-heats. De kamprechters waren gelukkig niet zo streng, en maakte een nieuwe heat voor de vijf laatkomers. Ik won en Thijs Geels werd tweede.”

Op zondag startte Jaap Baud samen met Thijs Geels in de dubbeltwee. “Na winst op de KHB hoopten we hier weer vooraan te varen. Na een rustige voorwedstrijd voelden we ons goed voor de finale. Toen we op de 1500 ongeveer een boot lengte voor lagen, dachten we al dat het ons ging lukken. Maar toen de combinatie Hertog/Ric een goede eindsprint inzette, was het verschil op de finish nog maar 0.2 seconden. Wat ik heb geleerd van deze wedstrijd, is dat er nog van alles kan gebeuren in de laatste 500 meter; en dat je dus nooit te vroeg moet juichen.”

Met de zomervakantie in aantocht, dus ook de laatste wedstrijd van dit seizoen waren er weer Spark roeiers en stuurtjes over uit Amerika. De 2 weken voor de Diyr hebben de junioren veel getraind met de Sparks stuurtjes. Er is niet alleen in viertjes getraind, ook de achten gingen als een speer over de Amstel. Met coaching van het super coachteam van de regiegroep liepen de boten lekker.

Vanwege het slechte weer konden niet alle roeiers starten. Suzy Hekscher die zou starten in de M12 Skiff doet verslag: “Ik roeide naar de start, maar onderweg sloeg het weer om. Het begon te onweren. Bij de start zeiden ze dat ik zo snel  mogelijk om moest keren naar de finish in verband met het onweer.

Zo snel als ik kon draaide ik om, maar ik moest even wachten op de snelle boten die langskwamen. Daarna roeide ik naar de finish, maar het was zo zwaar dat ik achterop raakte. Toen begon het echt te flitsen. De wedstrijd-begeleiding bleef bij mij, maar na 750 meter besloten ze mij toch van het water te halen. Ik mocht overstappen op een snelle boot en mijn skiff Mergpijp werd op een andere boot getild en daar vastgehouden. Er werd door de boten keihard geroeid en zo waren we snel aan de kant. Het was wel een avontuur. Hopelijk kan ik volgend jaar wel de wedstrijd doen.”

Kijk hier naar alle uitslagen van Willem III-ers