MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Hier een bericht van Joris Moerman, de nieuwe (kandidaat) commissaris Vloot. Willem 3 heeft een prachtige vloot. We kunnen er samen voor zorgen dat onze boten in optimale conditie blijven en wij allemaal kunnen blijven genieten van het roeien. Hiervoor is het belangrijk dat we goed omgaan met de boten. Hieronder drie punten die ervoor zorgen dat onze boten in goede conditie blijven.

  1. Voorzichtigheid bij het in- en uithalen van boot in/uit de stelling en in/uit het water: wees alsjeblieft uiterst voorzichtig wanneer je de boten in en uit de stelling haalt. Voorkom botsingen en schokken met andere boten en objecten in de omgeving. Als je onzeker bent over het juiste proces of dat de boot te zwaar is, aarzel dan niet om hulp te vragen aan een ervaren roeier of instructeur. Doe dit alles ook bij het in en uit het water halen van de boot.
  2. Afspoelen en afdrogen van de boten: zorg ervoor de je na het roeien de boten grondig afspoelt met schoon water. Verwijder modder, algen en vuil van de romp en de slidings. Droog de boten vervolgens goed af met een zachte doek. Dit voorkomt ophoping van vuil en vermindert de kans op schade en corrosie. Zorg na het afdrogen ook dat de gebruikte doeken uitgehangen worden en niet op de grond blijven liggen, doeken die op de grond blijven liggen worden snel vies en met een vieze doek kan je niet schoonmaken.
  3. Tijdig melden van schades: het is erg belangrijk dat schades aan de boten direct gemeld worden. Als je een beschadiging, slijtage of enig ander probleem opmerkt, meld dit dan zo snel mogelijk aan de bootsmannen en/of commissaris materiaal via het schade formulier in het afschrijfsysteem. Op deze manier kunnen we snel reageren, reparaties uitvoeren en voorkomen dat de schade erger wordt. Doe dit ook als je iets raar vind voelen aan een boot, losse onderdelen of een sub optimale afstelling kunnen op den duur lijden tot lelijke schades.

Dank alvast!