MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Een verslagje van een walploeg-vrijwilliger.

Als teamlid van de walploeg ben ik vandaag vrijwilliger bij de Regiowedstrijd op Willem III.

Spannend! Regioroeien hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk en wat wordt er van ons walploeg-vrijwilligers verwacht? Allemaal vragen waarop ik ‘s morgens nog geen antwoord heb. Gelukkig ben ik ondertussen een prachtige ervaring rijker!

Om 12.30 uur schuiven de walploeg-vrijwilligers aan bij een tafel op het terras. We stemmen de taken af. Minko coördineert en heeft het schema perfect in z’n hoofd.

Ondertussen druppelen de eerste deelnemers binnen en voor we het weten rolt iedereen voorzichtig in zijn of haar taak.

Een mannenploeg helpt en legt de boten in het water. Voor de heren geen probleem, dat hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig hebben ze kracht genoeg, dat bleek ook bij de wedstrijd. En het eindresultaat, ze werden eerste overall!.

Ondertussen vertrekt ons wherryteam, Josien en Meintje, naar de keerboei om daar alles in goede banen te leiden.

Tanja stuurt met de megafoon de ploegjes vrolijk en kordaat aan. Ze houdt oogje op het roeiwater waar sloepjes, suppers, zwemmers en kanoërs niks afweten van een roeiwedstrijd en zigzaggend over de wedstrijdbaan varen/zwemmen. “Wilt u bakboord varen, er is een roeiwedstrijd bezig, dank u” klinkt er enthousiast door de roeptoeter.

Catherine en ik instaleren ons als semi-professionele tijdwaarnemers op het buitenvlot.

Opvallend vandaag is de ontspannen sfeer, de gedeelde liefde voor het ploegroeien en het wedstrijdgevoel. Ieder ploegje wil een mooie tijd neerzetten en het liefst zichzelf in tijdblok 2 verbeteren.

De dag eindigt met taart, veééeel taart. Voor ieder klassement, en ook voor de verliezers, is er een taart. Iedereen geniet na van een prachtige dag op het zonovergoten terras. Harry van de bardienst draait overuren.

Na afloop plonzen we zelf zeer tevreden en nagenietend van de dag nog even in de Amstel.

Els van der Linden