MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Door gebrek aan aanmeldingen voor de lezing is de lezing GEANNULEERD

 

Guido van Rijn, oud-leraar Engels aan het Kennemer Lyceum in Overveen, is geboren in 1950. In de jaren zestig – ja, hij was pas 12 jaar! – raakte hij bijzonder geïnteresseerd in blues- en gospelmuziek. In 1970 begon hij met een vriend Amerikaanse blues-artiesten naar Nederland te halen, en na een tijdje richtte hij zijn eigen platenlabel op: Agram Blues. In 1995 promoveerde hij in Leiden op de blues. De titel van zijn proefschrift is Roosevelts Blues: African-American Blues and Gospel Songs on FDR. Sindsdien heeft hij over deze muziekstijl zestien boeken geschreven.

Het proefschrift van Guido van Rijn uit 1995.

De lezing die Guido van Rijn bij Willem III houdt, is gebaseerd op een serie van zes boeken die hij schreef over de gevolgen van de Amerikaanse politiek voor de zwarte bevolking van Amerika, en hoe die gevolgen tot uitdrukking zijn gebracht in de ontwikkeling – en met name de teksten – van de bluesmuziek.

De serie behandelt alle Amerikaanse presidenten, van Roosevelt tot Obama. Bij deze boeken horen CD’s met een representatieve selectie van de songs die in de boeken worden behandeld. De spreker zal een aantal van die songs voor ons draaien, en daarbij vooral de ontwikkeling in de songteksten behandelen. De transcriptie van de teksten is daarbij voor het publiek beschikbaar.

De lezing begint om 20.00 uur, toegang gratis. En wie dat wil kan vooraf (van 18.00-19.30 uur) gebruik maken van een pizzabuffet dat speciaal voor deze gelegenheid wordt geserveerd. Dat betekent voor €10,- per persoon een halve pizza van 32 cm doorsnede plus een portie huisgemaakte salade. Graag wel even uiterlijk op 14 juni 18.00 u aanmelden voor de lezing en desgewenst jouw deelname aan het pizzabuffet d.m.v. een mail aan comsoc@willem3.nl.