MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Terugblik mei 2022:
Iets meer dan een jaar geleden lagen Lammie en ik aan de start van de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp ’22. Wat eerst leek op een ‘potje lekker roeien’ resulteerde uiteindelijk in een geslaagde gewonnen wedstrijddag!

We lagen al vroeg aan de start van de tweede voorwedstrijd van het Dames 2x veld. Deze speelde zich af over een afstand van 500m waar we als eerste over de eindstreep kwamen. Blij verrast hadden we een plek in de finale weten te bemachtigen en maakten we ineens kans op winst!

Na de lange pauze goed te hebben benut lagen we ‘s middags alweer aan de start van de A-finale. Deze race werd over 1000m verroeid en zou ‘maar’ 2x zo lang zijn als de voorwedstrijd. Vol goede hoop zetten we onze eerste halen neer om te strijden voor die eerste plek. Wat in eerste instantie niet binnen handbereik leek werd nu ineens realiteit!

Wederom kwamen we als eerste over de finish, met een warm onthaal van onze kleine fanclub (bestaande uit welgeteld 2 man) aan het erevlot. Met twee taarten rijker keerden we met een voldaan gevoel huiswaarts.

Vooruitblik 11 juni 2023:
Opnieuw is het zover: de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp ‘23! Ditmaal zullen Lammie en ik over een eerste afstand van 500m roeien om vervolgens 2000m in de finale te knallen. En dit jaar is Willem III geen 1, maar 2 boten kwijt aan deze competitie: onze clubgenoten Aster en Eline zullen in hetzelfde veld tegen ons strijden! Hierbij dus de oproep aan alle Willem III’ers die van een leuk potje roeien op de Bosbaan houden om de Willem III boten onder het genot van tropische temperaturen naar de finish toe te juichen! (De precieze starttijden zullen op woensdag 7 juni worden bekendgemaakt).

En voor wie zich geroepen voelt om dit seizoen nog mee te doen aan een competitie roeiwedstrijd zullen op 17-18 juni de Orca Slotwedstrijden plaatsvinden, als thuiswedstrijd op de Bosbaan! Inschrijven kan via Jan Kloosterboer, wedstrijdcommissaris@willem3.nl.

Groetjes,

Lammie Kranendonk en Saskia Triscos