MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen voor kleine nummers op de Bosbaan gehouden, een van de belangrijke wedstrijden voor onze junioren en senioren B roeiers in de skiffs en tweetjes.

Met drie Willem III roeiers in de A -finale waren de verwachtingen bij de Jongens 18 Skiff hoog gespannen. En hoe fantastische hebben ze dat waar gemaakt.

David Luteijn trok aan het langste eind en werd Nederlands Kampioen in de skiff J18. Echter heel veel  langer was dat eind niet, want Lucas van de Wurff kwam met een daverende eind sprint op de slecht 0,2 sec achter hem aan en finishte als tweede. Dirrik Maitland, die vorige week nog op de bosbaan voorjaarsregatta zijn teamgenoten had verslagen, maakte het feestje compleet en veroverde de bronzen mediale.

Willem III 1, 2 en  3, een clean sweep, allen binnen een seconde achter elkaar, hoe spannend wil je het hebben.

Gefeliciteerd jongens met dit fantastische resultaat! Deze wedstrijd kunt u terug zien op YouTube.

Ook bij de Jongens 18 Tweezonder kwam Willem III met Wallace Santen en Lan de Jong als eerste over de finish. Helaas bleek na afloop dat hun boot onder het minimum gewicht zat en werden ze naar de derde plaats terug verwezen. Maar niet getreurd jongens, de snelheid zit er in en dit probleem is makkelijk om te lossen voor de volgende wedstrijd.

Marieke Middag strijde bij de meisjes 18 skiff in de A-finale mee om de medailles. Na een rustige start had ook zij een daverende eindsprint en won zilver, gefeliciteerd!

Bij de Junioren 16 deden Ole Wulffraat (J16), Bruun Schwartz (M16) mee in de A-finales skiff. Ole veroverde met zijn derde plek een mooie bronzen medaille, gefeliciteerd! Bruun Schwarts viel net buiten de medailles met een vierde plek.

Onze Senior B roeiers deden goed mee in het Elite/SB veld. Maar als jongsten in het veld was het nog een jaartje te vroeg om aan de top mee te draaien. Goed bezig mannen jullie tijd komt wel.

In de reguliere Hollandia wedstrijd (niet NK nummers) wonnen Niklas Roos en Jelle de Boer het J16 2x veld en scoorde daarmee weer 10 punten voor het JIK klassement. Lois van Dis en Mijntje  Scheltinga werden 4e in het M16 2x veld en hebben met hun plek 6 punten behaald voor het JIK klassement. Zie de uitslagen van het JIK klassement. Iain Kerr werd 4e bij de HG 1x.

Natuurlijk waren er nog veel meer Willem III junioren en senioren in B, C en D  en kwart finales. Al hun uitslagen kunt u vinden op Regatta.time