MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op 12 maart hebben 3 boten waarin Willem III-ers roeien gewonnen op de Head of de River. De 8+ van J18, de 4* van J16 en de 4* van M16 werden eerste.

Maak het mee door de ogen van Thijs Geels:
“Onze boot bestond uit drie willem3ers en één roeier van de ARZV uit Alkmaar. Cuup Kuilboer moest invallen omdat onze slag Karel (Rietveld) ziek terug kwam van de wintersport. Dus de dag van tevoren werd Cuup Kuilboer van Alkmaarse gebeld of hij kon invallen. Willem (chef gelukssokken) en ik waren meteen naar de Xenos gefietst voor een paar bijpassende (geluks)sokken.”

“Bij de voorbespreking werd duidelijk dat ik op slag ging. Dit was best spannend want dat doe ik normaal niet. Als slag heb ik geleerd de hele race hetzelfde te blijven doen. Dat lukte doordat ik goed gefocust was en op het schermpje van mijn speedcoach bleef kijken. Dat maakte het makkelijk om gelijk te roeien en daardoor verliep de race heel goed. Bij de finish wisten wij niet of we nou wel of niet gewonnen hadden, want wij wisten niet of de combinatieboot van Beatrix/Hertog/RIC sneller was gegaan. Maar toen coach Baud langs te kant stond en riep dat we 1e waren geworden waren we dolgelukkig. Cuup had al wel ervaring met winnen, maar voor ons was dit de eerste keer. Met een mooie tijd van 26:48,9 waren wij de snelste in het J16 4* veld.”

Hier de namen van de roeiers:

J18+:

 1. Tos Eijskoot (ARZV)
 2. Lucas van der Wurff (W3)
 3. Timo Bayens (Ric)
 4. Dilan Anderegg (Ric)
 5. Robbe van Hulst (de Hertog)
 6. Jenno Schmersal (Spaarne)
 7. Daan Eggenkamp (W3)
 8. Dirrik Maitland (W3)
  cox Filip Vergeer (W3)

J16 4*:

 1. Ole Wulffraat (W3)
 2. Cuup Kuilboer (ARZV)
 3. Willem van den Eerenbeemt (W3)
 4. Thijs Geels (W3)
  cox  Sophie Rutten (w3)

M16 4*:

 1. Anna Hind (Amstel)
 2. Stanne van Camp  (Amstel)
 3. Bruun Schwartz  (W3)
 4. Noor Denekamp (Amstel)
  cox  Olivier Kools (Amstel)