MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen zondag werd de 71e editie van de Skiffhead gehouden, een 7.5 km race in de skiff van Ouderkerk naar Amsterdam. In verband met de harde wind was de dag ervoor de Twee- en Jeugdhead afgelast. Gelukkig kon de skiffhead wel door gaan, maar met nog steeds een stevige tegenwind, was het voor velen een zware beproeving.

Marieke Middag won met overmacht het Meisjes 18 veld, bijna 2 minuten voor roei maatje Veerle Rijnders, die 2e werd. Haar snelle tijd was zo goed dat ze ook eerste zou zijn geworden in het Dames beginnelingen en het Dames gevorderde veld. Eerder dit jaar won Marieke ook al het M18 veld op de Winter wedstrijden in Delft. Gefeliciteerd Marieke met dit fantastisch mooie resultaat!

Bij de J18 werd Dirrik Maitland 2e, Lucas van der Wurff 3e en David Luteyn 4e. Ole Wulffraat werd 2e in het J16 veld voor Willem van den Eerenbeemt die als 4e finishte. Als eerste jaars wedstrijd roeister deed Lois van Dis goed mee in het M16 veld en werd 10e. Iain Kerr werd 4e bij de Heren gevorderden in het HG-veld. David Zeelenberg startte zonder tegenstand en won het HTA veld.

Ook starten er vele Willem III’ers in het Veteranen en Club Veld. De beste resultaten hierbij kwamen van Marijke Zeekant, die zesde overal werd en het DMG veld won en van Meaghan Polack die 4e werd in het DCl veld.

Zie de uitslagen van de 71e Skiffhead