MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onze 2 para-roeiers zoeken een coach voor de begeleiding naar (inter)nationale wedstrijden toe.

Om in de Willem III traditie van het wedstrijdroeien goed voor de dag te komen, is het noodzakelijk om meerdere keren per week onder begeleiding van een coach te trainen. Er wordt dus gezocht naar 1 of 2 mensen met kennis van skiffen en wedstrijdroeien.

Het grote verschil van para-roeien in een aangepaste skiff en het roeien in een traditionele skiff is dat de para-boot breder en zwaarder is en dat er met zijdrijvers onder de riggers wordt geroeid voor de veiligheid. Ook zal de coach moeten helpen met het tillen van de boot en de boot moeten vasthouden bij het in en uitstappen.

Verder is er in principe weinig verschil met roeiers, trainingen en wijdstrijden, zoals we dat op Willem III gewend zijn. Iedereen  is uniek in gedrag en fysieke mogelijkheden, maar het gemeenschappelijke is de wil om wedstrijden te gaan roeien.

Voor verdere informatie of aanmelden kan je contact opnemen met Leendert van Dis, lfvandis@outlook.com