MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Afgelopen zondag werd de 52e editie Novembervieren gehouden op onze mooie Amstel. Willem III deed, op de organisator De Hoop na, met de meeste ploegen (20) mee aan deze klassieker.

Het was echt najaars weer met veel regen en wind, dus naast de tegenstanders was het ook een gevecht tegen de elementen. Dit weerhield onze doorgewinterde Willem III ploegen er niet van om mooie resultaten neer te zetten.

Zo wonnen onze wedstrijd meiden 18 dubbel 4* knap hun veld ondanks dat er nog ergens een verdwaalde motorboot door de wedstrijdbaan voer. De Mannen Veteranen dubbel 4* wonnen het Veteranen C veld en werden heel knap 2e overal op slechts 1 seconden van de oud gedienden Nico Rienks (ook Willem III) en Frans Gobel.

Ook de Dames Veteranen dubbel 4* wonnen hun veld Veteranen D.

Onze Willem III nationale top roeiers kwamen uit voor hun studentenverenigingen omdat ze graag de oude vier op de Varsity willen roeien  Zo was er in het Heren Elite 4+ veld een spannende strijd tussen Nereus/Laga en Triton. Nereus/Laga met de Willem III-ers Rik & Ralf Rienks en Michiel Mantel wonnen nipt van Triton met Willem III-er Jacob van de Kerkhof. Het heren Elite dubbel 4* veld werd gewonnen door Willem III-er Wietse Morreau in een Nereus ploeg.

De J18 wedstrijd jongens hadden de rest van roeiend Nederland al bij voorbaat  verslagen want die durfden de strijd niet aan. Hierdoor werden ze bij het Heren Club veld gevoegd waar ze verdienstelijk 2e en 3e werden.