MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Tot Amersfoort regende het nog, maar van daar af scheen de zon de zes dames en twee heren tegemoet, die kort voor zonsondergang bij roeivereniging Willem III aan de Amstel zouden vertrekken om de Lichtjestocht te gaan roeien, comfortabel gezeten in twee wherries, een tocht die ze via de Amstel naar het centrum van Amsterdam zou voeren, via de achterkant van Artis, een korte plas- en wisselpauze bij het Scheepvaartmuseum, om Nemo heen,  de Herengracht en via de Leliegracht naar de Keizersgracht en weer naar de Amstel, waar één van deze twee vlak voor de Magere Brug – de meest opzichtige van alle prachtig verlichte bruggen – bijna het onderspit dolf tegen een kaarsrecht op ons af varende rondvaartboot, die kennelijk minder onder de indruk was van onze subtiel verlichte boten dan wijzelf, en zo kwamen wij schadevrij en goed gestemd onder een heldere sterrenhemel terug bij Willem III, waar de gastvrije mevrouw van de toercommissie ons verwelkomde met Skuumkoppen en ander vocht en een rijkgevulde borreltafel, en wij de verhalen deelden over wat wij meemaakten, en hoe dat, wat later dan deze ene zin, in de vorm van een foto- en filmcollage jullie een nog betere indruk zal geven wat een ontzettend leuke namiddag en avond wij in onze hoofdstad beleefden.

Jurjen