MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Met een knus gezelschap vertrokken we in 5 boten al vroeg voor de Zomertocht. De route, langs Ouderkerk, Abcoude, Baambrugge, Loenersloot en de Vinkeveense plassen is gebaseerd op een verslag in de Landtong van 2019. Drie van de toenmalige roeiers, Otto, George en Adriaan, waren ook deze keer van de partij, en deden mee in de scheehouten wherry ‘Dagbreker’.

De groep van Sven stopte in Abcoude voor koffie op een terrasje, terwijl de andere boten zich alvast onder de lage bruggen over de Angstel doorwurmden, soms door mede watersporters geholpen bij het verwijderen van de vlag op de achtersteven.

De volgende 2 boten, van John en Els, landden aan bij het terras van Restaurant De Punt in Baambrugge. En werden zodoende makkelijk ingehaald door de boot van Otto en van Berthie.

Onze gezamenlijke lunch was op het terrein van kasteel Loenersloot. Gezellig in het zonnetje genieten van al het biologische lekkers.

Bij het tweede deel van de tocht passeerden we de Demmerikse sluis (1,75m omlaag). De  oversteek van de Vinkeveense plassen kon naar keuze: recht oversteken over het ruime water, of via de rustige kanoroute achter de oostelijke eilanden langs, waar van alles te zien was.

Iedereen was tegelijkertijd weer bij de Proostdijersluis (1,75m omhoog). Waarna 4 boten, linea recta terug roeiden naar Willem III. En één ploeg nog een lekker drankje deed bij de Voetangel.

Bij terugkomst was Arthur er om te helpen met opruimen. En met een kratje fris, sap en bier dat Gerard voor ons had geregeld.

De tocht, van 40,5km, was voor de meeste roeiers prima te doen. Een enkeling had weet van de ‘laatste loodjes’. De deelnemers waren tussen 7:50 en 8:30 uur onderweg.

Toercommissie Willem III
Arthur, Berthie, Eilard, Els, Maaike en Wouter