MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Met ruim 30 enthousiaste roeiers, waaronder een aantal cursisten van de basisinstructie, voeren we gezamenlijk in optocht de haven uit in 6 wherry’s en in 2 Cx+-boten. In de wherry’s samen op het stuurbankje, terwijl de één aan het roer zat kon de ander zwaaien naar voorbijgangers. Extra leuk om ter hoogte van de Kruitfabriek aangemoedigd te worden door Maaike en Reni, die langs de kant van de tocht een oogje in het zeil hielden.

Onderweg konden we smullen van lekkernijen uit het verrassingspakketje.

De picknick stop was bij de Waverbrug. Wraps, tomaatjes, komkommers, druiven, sinaasappels en zelfs een kopje thee stond klaar.

De brugwachter kreeg ook versnaperingen toegestopt zodat de roeier met hoge nood even op de Dixie mocht. De laatste boot moest doorvallend en slippend onder de brug door want de brugwachter had op dat moment net even lunchpauze. Hij had sowieso de middag van zijn leven, want er zijn ook dagen dat er niemand zijn brug passeert, zo meldde hij ons. Met onze vrolijke groep roeiers maakte de brugwachter ook weer wat mee!

Bij de tweede helft van de tocht konden de roeiers op eigen gelegenheid aanschuiven op het terras van Café Restaurant de Voetangel, of een plekje zoeken in Ouderkerk.

Op de Amstel zoefden de hoempa-boten al weer voorbij. Dit in contrast met de Waver en Bullewijk waar je al roeiend in stilte van alle idyllische schoonheid kunt genieten.

Eenmaal terug bij Willem III ving Arthur ons op en konden we nog heerlijk napraten en een verkoelend drankje doen op het zonovergoten terras. Kortom een gezellige toertocht die ons de corona tijd volkomen deed vergeten.

De tocht was 29km lang en ging vanaf Willem III over de Amstel, de Oude Waver, de Waver, en de Bullewijk. Na Ouderkerk kwamen we weer terug op de Amstel.

Toercommissie Willem III
Arthur, Berthie, Eilard, Els, Maaike en Wouter