MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Op zaterdag 25 juni werden de eerste twee kampioenstitels voor Willem III op de KHB binnengehaald door David Zeelenberg in de klasse PR1 M 1x en Eva Mol in de klasse PR1 W 1x.

Op zondag vielen er ook veel Willem III-ers in de prijzen. Naast alle skiffeurs waren er twee meermansboten van Willem III die deelnamen aan de KHB. David van Velden en Hidde Lycklama werden tweede in de klasse M 2x. De vier zonder stuur met Dirrik Maitland, Diede Beishuizen, David Luteijn en Wallace Santen werd vierde in de A-Finale.

Dan waren daar vele junioren skiffeurs die aan de KHB deelnamen en in de finale terecht kwamen. Bij de jongens won Klaas Baud de Koninklijke Holland Beker van de klasse JM 1x met een heel strakke tijd van 7:14:10. In de finale bleef hij na een inhaalrace met een enorm sterke laatste 500 meter ruim voor de Belg Boris Taeldeman (2e op het EK afgelopen mei) en de Deen August Wisholm (6e plek op het EK). Zie Klaas Baud in actie op het screenshot van de livestream in de strijd om de laatste meters.

Gianni Perotti werd zesde in de A-finale. Iain Kerr werd eerste in de B-Finale, Ben van den Eerenbeemt werd tweede in de C-Finale en Taeke Stevens werd derde in de F-Finale.

Ook de meiden van Willem III waren goed vertegenwoordigd op de KHB en drongen ook door tot in de finales. Lina Schwartz werd derde, Lotta van Westreenen vierde en Minou Bouman werd zesde in de A-Finale. Marieke Middag werd eerste in de C-Finale.

Met 3 kampioenen – David Zeelenberg, Eva Mol en Klaas Baud – en vele andere mooie plaatsen was de Koninklijke Holland Beker weer zeer memorabel voor de Willem III wedstrijdroeiers en natuurlijk ook voor hun coaches, familie en vrienden.

Voor wie de wedstrijden nog wil bekijken: zie de livestreams