MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Na het afgelopen wedstrijdweekend tijdens de Holland Beker zijn de selecties voor de WK U19 en U23 afgerond. Bij de U19 selectie zijn 7 Willem III junioren roeiers en bij de U23 selectie 4 Willem III-roeiers.

De geselecteerde junioren roeiers zijn bij de meisjes zijn: Lina Schwartz en Minou Bouman in de JW4x en Lotta van Westreenen in de JW2x. Bij de jongens is Iain Kerr geselecteerd in de  JM4x, zijn Gianni Perotti en Ben van der Eerenbeemt geselecteerd voor de JM2. Klaas Baud roeit in het junioren WK in de skiff.

Voor het eerst waren er voor de junioren twee selectie-momenten: het NK Klein in april en de Holland Beker afgelopen weekend. Bij de selectie voor de U23 was de NK Klein het grootste meetmoment.

David van Velden en Hidde Lycklama zijn geselecteerd voor de BLM2x, Wietse Morreau in de BM1x en Willem Stoop in de BM4x. Wietse Morreau en Willem Stoop hebben het afgelopen roeiseizoen geroeid voor Nereus.

Dit jaar is het een gezamenlijk WK in Varese. Voor de U23 ploegen begint het WK op maandag 25 juli, voor de junioren op woensdag 27 juli.

Lina, Minou, Lotta, Iain, Gianni, Ben, Klaas, David, Hidde, Wietse en Willem: van harte gefeliciteerd met de selectie voor het WK namens alle Willem III-ers met het bestuur voorop! Zet hem op met de voorbereiding op het WK!

Op de foto: van links naar rechts Anne Menke (De Hunze), Lotta van Westreenen, Minou Bouman en Lina Schwartz als winnaars in de klasse M18 4x op de Westelijke Regatta.

Zie Roeien.nl