MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Komend weekend is de prestigieuze internationale roeiwedstrijd op de Bosbaan, De Koninklijke Holland Beker.

Kom kijken en beleef het roeien op internationaal topniveau!

De Koninklijke Holland Beker is een belangrijke, historische skiff-wedstrijd voor Nederlandse roeiers. Voor de junioren skiffeurs is het de 2e kwalificatie wedstrijd voor het WK. Het is dus erop of onder, spannend dus!

Bij de jongens moeten Klaas Baud en Gianni Perotti zich handhaven in de top en Ben van den Eerenbeemt en Iain Kerr moeten zich nog bewijzen. Bij de meisjes moeten Lotta van Westreenen, Lina Schwartz en Minou Bouman zich handhaven.

Daarnaast doen er nog twee jonge talenten van Willem III mee die gaan kijken hoe ver ze komen: Marieke Middag en Taeke Stevens. In de Heren skiff doet Wietse Morreau mee, roeiend in Nereus vel, maar hij is ook lid van Willem III.

De jongens vier met Dirrik Maitland, Diede Beishuizen, David Luteijn en Wallace Santen die afgelopen weekend gewonnen hebben in de klasse J18 4-, gaan op de KHB hun snelheid testen in het hsb veld. Zij hopen in deze formatie op de DIYR de kwalificatie voor de Coupe de Jeunesse binnen te halen.

Bij de senioren B maken Hidde Lycklama en David van Velden hun opwachting. Dit is een hele snelle lichte 2x, beide oud Willem III junioren. Dit is mogelijk ‘de laatste lichting’, omdat het licht roeien na de OS Parijs waarschijnlijk wordt afgeschaft.

Verder starten er van Willem III ook twee para roeiers.

Voor meer informatie: de Koninklijke Holland Beker