MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Willem III is een bloeiende roeivereniging met een eigen karakter. Alles draait in de eerste plaats om het roeien. Willem III heeft een goed onderhouden en grote vloot, wedstrijdroeiers die (inter)nationaal blikken trekken, eigen Willem III wedstrijden, vele toertochten, enthousiaste instructeurs en coaches, vele vrijwilligers en natuurlijk honderden leden die met plezier roeien.

Wat doet de Commissaris wedstrijdroeien?

De Commissaris wedstrijdroeien is verantwoordelijk voor de algehele aansturing van het wedstrijdroeien. De verantwoordelijkheden zijn:

  • Het zorgen voor faciliteiten – samen met onze Materiaalcommissaris – voor het wedstrijdroeien,  zoals de wedstrijdboten, de trainingsruimte, het transport van de wedstrijdboten naar wedstrijden en voor het verdelen van de wedstrijdboten.
  • Het inschrijven en bekendmaken van wedstrijden.
  • Hij/zij is verantwoordelijk voor een gedegen coach- en instructiekader en samen met de coaches een optimaal trainingsschema opstellen.
  • Het zorgdragen voor een veilig sportklimaat en de daarbij nodige verbintenis met organisaties die daarvoor nodig zijn.

Willem III heeft vooral een reputatie als wedstrijdroeivereniging voor jeugd en junioren. Daarbij hoort een levendige en grote jeugdafdeling met zowel regio- als wedstrijd-junioren. Ook het aansturen van de jeugdcoördinator behoort tot de taken van de commissaris wedstrijdroeien.

Onze ideale kandidaat:

  • We zijn op zoek naar iemand met een verleden in, en affiniteit met, het wedstrijdroeien. Iemand die de visie van Willem III op junioren en jeugd kan uitdragen en een kader kan scheppen voor de (vrijwillige) coaches en instructeurs.
  • Daarnaast iemand die sterk in de schoenen staat in een veld waar gewerkt wordt met beginners en wereldtop, waar geselecteerd wordt en waar de middelen zo eerlijk mogelijk moeten worden verdeeld.
  • Verder natuurlijk iemand die het leuk vindt om plaats te nemen in een enthousiast bestuur van één van de mooiste roeiverenigingen van Nederland!

Wat krijg je:

  • De meest succesvolle juniorenafdeling van Nederland; veel kinderen/jongeren die met veel plezier terugdenken aan hun tijd op Willem III; faciliteiten voor wedstrijdroeien die alle mogelijkheden biedt; een enthousiast en hoogwaardig coachkader.

Ben je enthousiast geworden en wil jij jezelf graag inzetten voor onze vereniging? Herken jij jezelf in bovenstaande vaardigheden, of wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met de secretaris Eveline Pronker: secretaris@willem3.nl