MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Van april tot en met juni zijn er de introductiemaanden voor de jeugd. Jeugd van 11 tot 17 jaar* kunnen kennismaken met roeien met een introductiemaand met 8 lessen voor € 50,- .

Willem III werkt samen met de overige verenigingen in Amsterdam met een junioren afdeling (RIC, Hoop en Amstel) om gezamenlijk nieuwe junioren leden voor de instructie te werven onder de titel IkWilRoeien.Amsterdam.  Dit initiatief werd onder aanvoering van Junioren Commissie lid Jacques Klok in maart 2021 begonnen. Hiervoor is een gezamenlijke site puur voor de werving van junioren in het leven geroepen ikwilroeien.amsterdam en is er een gezamenlijk aanbod van een ‘intromaand’ (= 8x roeien) voor 50 euro gestart. In het door Corona stroef lopende verenigingsjaar zijn hiermee meer dan 80 junioren in Amsterdam geïnteresseerd om kennis te maken met de roeisport en zaten de instructiegroepen van enkele verenigingen op maximale capaciteit. Na de intromaand blijk bijna tweederde van de junioren te blijven en weloverwogen lid te worden.

Zaterdag 2 april is het gezamenlijke begin van het instructie seizoen in Amsterdam. Hiervoor roepen we de hulp van jou als Willem3-lid in.

Heb je zelf kinderen, klein kinderen, neefjes of nichtjes of buren in Amsterdam die volgens jou eens met roeien kennis zouden moeten maken. Stuur ze dan eens naar onze site – ikwilroeien.amsterdam en wie weet komen ze dan eens meedoen met een vrijblijvende intromaand. Het blijkt dat de meeste junioren via een bekende besluiten om het eens te gaan proberen.

Iedereen die regelmatig met de tieners van deze tijd omgaat weet dat het aangaan van ‘commitment’ niet kenmerkend is voor de huidige generatie. Veel ouders zijn daarom terughoudend om hun kind maar weer iets nieuws te laten beginnen. Zeker als daar een jaarlidmaatschap en een nieuwe set kleding bij hoort. Met het aanbod van 8x roeien en dan pas besluiten lijken we een goed aanbod te hebben. Een enkele gratis proefles is vaak net niks. Juist de eerste les is alles nog super onwennig en laten we wel zijn nog niet zo leuk. Roeien is een technische sport en de ervaring is dat je daar minimaal 6 trainingen voor nodig hebt om het enigszins te doorgronden en te kunnen beoordelen of het iets voor je is.

Met vriendelijke groet,

Sybren Visser
Juniorencoördinator Willem III
06-26989793

Voor meer informatie: ikwilroeien.amsterdam