MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Geachte leden,

Grensoverschrijdend gedrag is nu veel in het nieuws. Het gebeurt vaak wanneer er een machtsverhouding is en het kan dus ook bij Willem III gebeuren.

Ook vanuit de verantwoordelijk wethouder van Amsterdam, Simone Kukenheim, is om aandacht gevraagd voor dit onderwerp. Niet omdat grensoverschrijdend gedrag er niet al lang was, maar omdat o.a. door de voorvallen bij Ajax mensen zich nu wellicht gesterkt voelen om zich uit te spreken.

Wij als Willem III bestuur onderschrijven het belang van het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. Daarom dit bericht samen met onze Commissie Veilig Sportklimaat Willem III.

Els Dinjens
Stijn van den Heuvel
Irene Straatsburg (vcp)

Ben je in het verleden of word je nu geconfronteerd met ongewenst gedrag?
Zag of zie je het gebeuren bij anderen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersoon van Willem III, Irene Straatsburg (vcp@willem3.nl). Zij is deskundig en zorgt ervoor dat jouw melding serieus wordt genomen. Lees meer op https://www.willem3.nl/vertrouwenscontactpersoon.

Wil je liever praten met iemand buiten Willem III? Neem dan contact op met het Centrum Veilige Sport via 0900-2025590 (werkdagen 8:30-17:30) of mail naar centrumveiligesport@nocnsf.nl.

Wat ‘gewenst’ en ‘ ongewenst’ is, verschilt per persoon. Vraag je je af wat grensoverschrijdend gedrag of (seksuele) intimidatie is? Lees dan bijgaande folder of bezoek de website www.centrumveiligesport.nl.

Het bestuur van Willem III vindt een veilig (sport)klimaat belangrijk. Gedragsregels zijn daarom onderdeel van het huishoudelijk reglement (https://www.willem3.nl/uploads/hr_maart_2019.pdf).

Laten we ons inzetten om elke vorm van grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Laten we ons realiseren dat wat misschien onschuldig of grappig bedoeld is, heel anders kan overkomen.
We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij Willem III veilig voelt.

Namens het bestuur,
Gerrit Blom, voorzitter