MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Uit de media hebben we vernomen dat op 19 december 2021 ons oud-lid Ed van Thijn is overleden.

Na zijn roeicarrière bij Nereus heeft Ed vanaf de tachtiger jaren bij Willem III geroeid. Lange tijd roeide hij eens in de week om 7 uur ‘s ochtends samen met Ad den Hartog, Rogier Klop en ondergetekende in een vier zonder naar de banpaal vlak voor Ouderkerk, en na afloop werd er uitgebreid koffie gedronken op onze vereniging.

In zijn burgemeesterstijd nam Ed altijd de koffie mee, klaargemaakt door de chauffeurs van het stadhuis. Later is dat overgenomen door Ad den Hartog. Het waren leuke sessies, er werd serieus geroeid en na afloop gezellig gekeuveld over alle mogelijke onderwerpen. We roeiden iedere week, weer of geen weer, en alleen het ijs op de Amstel kon ons tegenhouden. Later, toen Ad den Hartog niet meer kon mee roeien, heeft Jan Hoekstra zijn plaats ingenomen en wij hebben dit volgehouden tot circa 2012.

Een leuke anekdote uit Ed’s burgermeestertijd: wij kwamen aan op het vlot en wilden uitstappen, maar de chauffeur van Ed pakte de riem om ons aan te trekken, waarbij hij de riem zo hoog hield dat de boot omsloeg en iedereen in het water belandde.

Tijdens de jubileum happening in 2012 hebben we in mijn herinnering de laatste roeibewegingen met Ed gemaakt, samen met George Cortlever en Ans Keuter in de scheehouten wherry De Dagbreker. Rogier Klop roeide mee in zijn eigen boot Ral, gestuurd door Corinne.

Wij zullen Ed herdenken met mooie herinneringen aan onze vroege ochtendtrainingen.

Herman Boelen