MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Sommigen zullen het al gemerkt hebben, anderen nog niet, maar er worden sinds vorige week werkzaamheden uitgevoerd aan de Rozenoordbrug.

Concreet betekent dit dat het westelijke bruggat, aan de kant van Zorgvlied, afgesloten zal zijn tot en met 31 december. Er wordt door Rijkswaterstaat gewerkt aan de plaatsing van een ballenlijn, maar ook zonder die lijn (!) willen we iedereen vragen om onderstaande op te volgen en het westelijke bruggat niet te gebruiken. Er kunnen obstakels onder het westelijke bruggat zijn in verband met de werkzaamheden.

Het is erg belangrijk dat alle ploegen hier rekening mee houden:

  • Roei beide kanten op stuurboordwal door het oostelijke bruggat (dus ook als er geen ballenlijn ligt).
  • Haal niet in onder de brug.
  • Doe geen harde stukken onder de brug.
  • Houd vlak voor en vlak na de brug rekening met tegenliggers, en roei ook daar direct zoveel mogelijk stuurboordwal.

De werkzaamheden zijn net begonnen en vinden niet plaats in het weekend. Informeer (mede-) roeiers hier de komende tijd pro-actief over, want het is lang niet altijd duidelijk of er werkzaamheden zijn.