MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De NOS zal aanstaande zondag 17 oktober de Amsterdam marathon verslaan. Net als in 2019, de laatste keer dat de marathon werd verlopen, zullen ze een boot met gestabiliseerde camera inzetten om mooie beelden van de wedstrijd te maken langs de Amstel.

De atleten lopen ruim 20 km per uur. Daarvoor heeft de NOS ontheffing aangevraagd en gekregen om snel te varen om de Amstel gedurende de test op zaterdag tussenn 15:00 en 16:00 uur en op zondag  van 9.00 tot 11.30 uur tussen de Rozenoordbrug en de brug bij Ouderkerk ad Amstel. In praktijk zullen de lopers vanaf circa 9.40 – 10:15 uur langs de Amstel lopen en zal de NOS-boot hen daarbij volgen.

Voor roeiers kan de NOS-boot overlast veroorzaken, onder andere door hogere golven. Hou hier rekening mee als je op zaterdagmiddag of op zondagochtend gaat roeien.