MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Van 20 maart tot en met 4 april hebben bijna 600 deelnemers meegedaan aan de Virtual Head of the River 2021: een multi-sport krachtmeting die is georganiseerd als alternatief voor de Head of the River, Skiffhead & Jeugd- en Tweehead.
600 sporters die tegen elkaar streden in de roeiboot, op de ergometer, op de fiets of als hardloper, wandelaar of zelfs op langlaufski’s. In binnen- en buitenland van China tot Canada, van Spitsbergen tot Zwitserland.

Eén ding is zeker: iedereen werd uitgedaagd om grenzen te verleggen!

 • De organisatie stond voor een uitdaging om binnen de Coronaregels iets te organiseren waar iedereen (van wedstrijdroeier tot recreatieroeier) laagdrempelig aan mee kon doen. Dit vroeg om een andere manier van denken. Wat kan er wél!
 • Voor onze oudste deelneemster Janny Helle (93) was het geen uitdaging. Zij deed gewoon mee en genoot met volle teugen!
 • We hadden de slimmeriken onder ons die elke dag zaten te wachten op de meest ideale weersomstandigheden om vervolgens met wind in de rug een goede tijd neer te zetten.
 • We hadden de competitieve roeiers die elke keer als ze werden ingehaald door hun rivaal een volgende poging waagden om weer hogerop te komen.
 • We hadden jeugdroeiers die de Virtual Head gebruikten voor een onderlinge spar.
 • We hadden de deelnemers die de strijd met zichzelf aangingen om steeds opnieuw hun eigen prestatie te verbeteren.
 • We hadden de roeiers zonder wedstrijdervaring. Die dachten dat dit feestje niet voor hen bestemd was. Totdat ze erachter kwamen dat ze best in staat waren om vier km te roeien. Wat een euforie!
 • We hadden veteranen boordroeiers die nu helaas niet kunnen roeien, maar meededen aan de alternatieve sporten om hun fitheid te testen.
 • We hadden de deelnemers zonder ervaring met smartwatches of Strava. Die een enorme digitale drempel over moesten om mee te doen. Maar vol trots, al dan niet met hulp van buddy’s, hun resultaten konden uploaden in Time-Team.
 • We hadden para-roeiers die het met vaste bank opnamen tegen skiffeurs die vol op de benen gingen.
 • We hadden Lite-boats, C-1tjes, om-geriggerde drie-en, vieren en achten die het opnamen tegen reguliere boten en glad materiaal.
 • Zoals één van onze deelneemsters zei: “Er komen hele andere krachten los met de Virtuele Head. Spannend!”

Wij hadden 472 inschrijvingen met in totaal bijna 600 deelnemers, waarvan 60 % mannen en 40% vrouwen. 72% van de deelnemers heeft geroeid, 15% zat op de ergometer, 11% bestond uit hardlopers en fietsers. 10% van onze deelnemers kwam uit het buitenland. UK, Duitsland, Zwitserland, Spitsbergen, Canada, USA en China.

Wat ons betreft een mooie basis om op voort te bouwen.

Wij danken iedereen die op één of andere manier heeft geholpen om ons initiatief te promoten en tot een succes te maken. Zoals de verenigingen die hun leden hebben gestimuleerd deel te nemen en in het bijzonder de deelnemers die hebben meegewerkt  aan onze ‘Ik daag jou uit-campagne”.

Wij hebben ervan genoten om deze eerste editie van de Virtual Head of the River 2021 als alternatief voor de Head of the River Amstel en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead te organiseren. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie. Wij hopen dat jullie dan ook weer allemaal meedoen en al jullie roeivrienden uitdagen!

Namens de Head of the River Amstel en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead,

Rob Florijn, voorzitter Head of the River Amstel