MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt om namens Willem III, de Amsterdamsche RoeiBond en de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead een corona-proof alternatief te zoeken voor de Head of the River Amstel die wij als vereniging jaarlijks mede organiseren.

Het resultaat is de Virtual Head of the River 2021 waaraan je in de periode van 20 maart tot en met 4 april kunt meedoen. Je roeit, rent, fietst of gaat op de ergometer zoals je dat altijd doet. Je legt een afstand af van 2,5 (Jeugd), 4 of 8 km. Je meet hoe lang je daarover doet en het resultaat stuur je via een linkje in een email naar een programma dat Time-Team heet. Vervolgens kom je via headoftheriver.nl en het ‘Uitslagen Kaart Overzicht’ bij  https://rowingtracker.com/hotr/2021. Hier kun je alle prestaties van jezelf en andere deelnemers op een wereldkaart zien.

Hoe staan we ervoor?

Inmiddels hebben we al 212 aanmeldingen uit Nederland, Canada, Zwitserland, USA en UK! Waarvan 43 van Willem III!

Iedere dag posten wij op de Head of the River website een nieuw interview met roeiers uit alle doelgroepen. Wellicht hebben jullie Nico Rienks, Chrissy Rijkers, Janny Helle, David Zeelenberg, Ana Romero, Marijke Zeekant, Floris Dorgelo, Janny Reuvers, Stephan Bon en Heidi en David Miege uit Canada al voorbij zien komen? Zo niet kijk dan op onze “Wij Dagen Jou Uit-Campagne” op de website.

We zouden het geweldig vinden als heel veel Willem3’ers de uitdaging van Janny oppakken: “Als ik het kan, kunnen jullie het ook!” Zet je prestatie neer en misschien weet je die nog te verbeteren in de periode tot en met 4 april (je kunt in één veld meerdere keren meedoen).

Doe het voor jezelf, voor een onderlinge competitie of voor het goede doel.

Deelname is gratis, maar wij vragen een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken (circa € 5,- per deelname). Deze bijdrage wordt zeer gewaardeerd! Een eventueel positief saldo komt ten goede aan het Fonds Gehandicaptensport.

Inschrijven en tijdregistratie

Wij merken dat leden toch soms een drempel over moeten om mee te doen omdat ze niet helemaal weten wat de bedoeling is. Op headoftheriver.nl kun je je inschrijven. Leden uit de Skiffgroep van Rob Florijn zijn bereid om te helpen met inschrijven, meten en registreren van tijden etc. Je kunt met hen in contact komen via een mail aan info@headoftheriver.nl. Daarnaast zijn zij zaterdag 27 maart a.s. tussen 12.00 en 13.00 uur bij Willem III om vragen te beantwoorden.

Afstanden gemarkeerd

Om het wat makkelijker te maken hebben we voorbeeldafstanden van 4 en 8 km op de Amstel uiteengezet. Kijk in deze bijlage voor deze 2 opties. De 4 km afstand stad in, die begint voor de Molen van Ouderkerk tot de Rozenoordbrug, hebben wij met bordjes gemarkeerd. Denk er aan dat bochten afsnijden niet nodig en in verband met de veiligheid onwenselijk is. Omdat het online is, gaat het er juist om dat je minimaal jouw afstand roeit.

Wij hopen op een grote deelname en veel blije gezichten van Willem III en stellen het zeer op prijs als iedereen ons helpt met promoten!

Hartelijke groet,

Rob Florijn, Anki Duin en Catharine Rutten-Steegmans