Para-roeien

Ook voor mensen met een lichamelijke, visuele of andere beperking is roeien in veel gevallen goed mogelijk. R.V. Willem III biedt hen uitgebreide mogelijkheden om zelfstandig of onder begeleiding te roeien en om het roeien te leren. En het is bij Willem III niet ongewoon dat talentvolle roeiers met een beperking op den duur uitkomen in (internationale) wedstrijden en zelfs doorstromen naar de Paralympics.

Het gebouw van Willem III is geheel rolstoeltoegankelijk en ruim voorzien van invalidenparkeerplaatsen.
Langs het vlot is er een instapbeugel, en een tillift om makkelijk in de boot te komen. En er is een lift om de sociëteit te kunnen bereiken, de plek waar de leden elkaar in gezelligheid ontmoeten en waar zij elke woensdagavond  tegen geringe vergoeding met elkaar kunnen eten.

Het uitgangspunt van onze vereniging is dat de pararoeiers gezamenlijk met de andere leden roei-instructie krijgen en dat zij kunnen meeroeien als ieder ander lid. Om het roeien ook voor mensen met een beperking tot een succes te maken beschikt Willem III over enthousiaste instructeurs en een aantal aangepaste boten.
En er is een Commissie Pararoeien, die altijd ingezet kan worden voor extra begeleiding of meedenken.

Voor mensen die vanwege hun beperking altijd onder begeleiding willen roeien is bij Willem III de Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien actief. Speciaal voor hen heeft Willem III een aantal extra brede en stabiele roeiboten beschikbaar, eventueel voorzien van aanpassingen om met verschillende handicaps te kunnen roeien. Willem III en de ASMR bieden deze leden gespecialiseerde instructeurs en begeleiders, waardoor het ook voor hen mogelijk is te roeien of het roeien te leren.

Kortom: of je nu wilt roeien ter ondersteuning van de revalidatie, gewoon recreatief roeien of zelfs (paralympisch) wedstrijdroeien, het is allemaal mogelijk bij Willem III.

Je bent bij deze van harte uitgenodigd voor enkele proeflessen, en als roeien jouw sport blijkt te zijn, dan ben je van harte welkom als lid van onze vereniging!

Meer informatie via: https://www.willem3.nl/contact/ of aanmelden bij de ledenopvang:
ledenopvang@willem3.nl of ledencommissaris@willem3.nl .