Para-roeien

Ook voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking is roeien vaak goed mogelijk. U kunt als roeier met een beperking leren roeien bij Willem III. Willem III biedt uitgebreide mogelijkheden om te roeien voor mensen met een lichamelijke, visuele of andere handicaps.

Het uitgangspunt van onze vereniging is dat de pararoeiers gezamenlijk met de andere leden roei-instructie krijgen en kunnen meeroeien als ieder ander lid. Om dat tot een succes te maken beschikt Willem III over een commissie pararoeien, die altijd ingezet kan worden voor extra begeleiding of meedenken en ook beschikt Willem III zo nodig over aangepaste boten. Daarnaast is het gebouw van Willem III geheel rolstoel toegankelijk, ruim voorzien van invalidenparkeerplaatsen, is er een instapbeugel, een tilllift om makkelijk in de boot te komen en er is een lift om de sociëteit te kunnen bereiken.  Of U nu wilt roeien ter bevordering van Uw revalidatie, gewoon recreatief roeien of zelfs  (paralympisch) wedstrijdroeien, het is allemaal mogelijk bij Willem III. U wordt van harte uitgenodigd voor enkele proeflessen.

Voor mensen die altijd onder begeleiding willen roeien is bij Willem III ook de Amsterdamse Stichting Minder Validen Roeien actief. De ASMR en Willem III hebben een aantal brede/stabiele roeiboten, eventueel voorzien van aanpassingen om met verschillende handicaps te kunnen roeien. De ASMR heeft intructeurs en begeleiders, waardoor het mogelijk is te roeien of het roeien te leren. De leden van de ASMR hebben een collectief lidmaatschap bij Willem III. Momenteel wordt geroeid alleen op woensdagochtend.

Op woensdagavond is er voor alle leden van de vereniging een sociëteitsavond waar men tegen een kleine betaling met elkaar kan eten.

U kunt zich aanmelden bij de ledenopvangcommissie. ledenopvang@willem3.nl , ledencommissaris@willem3.nl.

 

2017-08-21T21:20:15+00:00
 Posted by at 14:43