Lid worden

vogalonga 2008Willem III is één van de oudste en grootste roeiverenigingen van Nederland, gelegen in Amsterdam. De vereniging heeft veel te bieden voor jeugdige en volwassen roeiliefhebbers. Of je nu beginner bent, gevorderd, of op wedstrijdniveau, er is een ruime keus aan boten uit onze zeer uitgebreide vloot. Voor de liefhebbers van het klassieke roeien beschikken we ook over een flink aantal wherry’s en antieke scheehouten boten waarmee zowel op de Amstel, door de grachten, maar ook op internationale evenementen zoals de jaarlijkse Great River Race op de Thames of de Vogalonga in Venetië wordt geroeid.

Goed of nog beter leren roeien verhoogt het plezier en dat vinden we bij Willem III belangrijk. Nieuwe leden kunnen bij ons kiezen uit een breed aanbod in roeiinstructies zowel voor sculls als voor boordroeien. Instructie is inbegrepen in het lidmaatschap. Er zijn vele instructieblokken maar ook open instructielessen. Tijdens de instructies maar ook op de clubavonden kun je als nieuw lid bij Willem III snel andere leden leren kennen om samen te gaan roeien of je bij een roeiploeg aan te sluiten.

Het Willem III gebouwWil je lid worden van Willem III?

Iedere eerste zaterdag van de maand om 11 uur kun je langskomen bij de nieuwe ledenochtend op de sociëteit van Willem III. Daar vertellen we je over de vereniging, de instructiemogelijkheden en je krijgt een rondleiding door het botenhuis en de sociëteit. Je kunt je daarna inschrijven. Mocht je niet in staat zijn om naar de ledenopvang te komen, neem dan contact op met Clien Waardenburg (ledenopvang@willem3.nl, 0622455160).

Ben je nog onder 18 jaar?
Ben je junior (15 tot 18 jaar, je wordt dit jaar nog geen 19 jaar oud)? Stuur dan mailtje naar juniorencoordinator@willem3.nl om een afspraak te maken over een datum om mee te komen doen met een training. Uiteraard hebben wij ook een grote jeugd groep (10 tot 14 jaar)? Stuur daarvoor een mail naar jeugdcoordinator@willem3.nl.

Nieuwe leden

Afhankelijk van je roei-ervaring zijn er verschillende opties:

  • Nieuwe leden met ruime roei-ervaring (criterium: goed C1x kunnen roeien of vergelijkbaar voor boord-roeien) kunnen meteen lid worden. Je moet wel zo snel mogelijk voorroeien om te bepalen welke klasse wordt toegekend. Dat bepaalt in welke boten je mag roeien. Het voorroeien vindt iedere maand plaats. Je kunt je hiervoor aanmelden via de lijst op de deur van de barzaal. De contributie start op het moment dat je het inschrijfformulier instuurt. Als gevorderd lid kun je je opgeven voor de gevorderdeninstructie of meeroeien met de open instructielessen.
  • Nieuwe leden zonder roei-ervaring krijgen in kleine ploegjes instructie van ons. Zo leer je ook meteen andere clubgenoten kennen om samen mee te roeien. Bij aanmelding kom je op de lijst voor de eerstvolgende beginnersinstructie. We starten meerdere keren per jaar een beginnersinstructie en geven doordeweeks bijna iedere dag les aan het begin van de avond. Zodra je door de ledencommissaris bent ingeroosterd voor instructie wordt je definitief lid. Op dat moment gaat ook de contributie in.
  • Nieuwe leden met enige roei-ervaring zullen eveneens instructie moeten volgen om tot minimaal Klasse 3 (zelfstandig kunnen roeien en sturen/aanleggen in een C1 boot) te komen. Ook deze nieuwe leden komen op een instructielijst. Om te bepalen welk niveau je hebt en dus in welke groep je ingedeeld moet worden, moet je voorroeien. De contributie start op het moment dat je het inschrijfformulier instuurt.
  • Aanstaande jeugdleden (10 t/m 14 jaar) wordt aangeraden voor inschrijving eerst contact op te nemen met de jeugdcoördinator Jeanne Stockmann: jeugdcoordinator@willem3.nl  of kijk op de informatiepagina’s van de speciale juniorenwebsite: willempies.onzeploeg.nl.
  • Aanstaande juniorleden (15 t/m 18 jaar) wordt aangeraden voor inschrijving eerst contact op te nemen met de jeugd en juniorencoördinator Willem Stohr: juniorencoordinator@willem3.nl, of kijk op de informatiepagina’s van de speciale juniorenwebsite: www.onzeploeg.nl.

Contributie en toeslagen 2017

Seniorlidmaatschap, vanaf 27 jaar                         € 322,–
Jong-Seniorlidmaatschap 19 t/m 26 jaar             € 274,–
67+-lidmaatschap                                                      € 259,–
Juniorlidmaatschap                                                   € 274,–
Jeugdlidmaatschap                                                    € 240,–
Minimum bijdrage donateurs                                  € 100,–

De Algemene Ledenvergadering heeft op 14 september 2016 ingestemd met de door het bestuur voorgestelde aanpassing van de contributies ingaande het verenigingsjaar 2017 te verhogen. Deze bedragen zijn exclusief prijsindexatie. Deze zal niet op de voor 2017 vermelde bedragen van toepassing zijn, wel op de jaren daarna. Ook zijn de vermelde bedragen exclusief de Bouwtoeslag, bijdrage KNRB en het abonnement voor De Landtong.
Tevens heeft de Algemene Ledenvergadering ingestemd de Bouwtoeslag tot en met het verenigingsjaar 2023 te heffen.

Voor de precieze leeftijdsgrenzen wordt verwezen naar het Huishoudelijk Reglement. De leeftijdgrens in het roeien gaat  op geboortejaar, dus wordt je in 2017 27 jaar, al is dat pas op 31 december, dan tel je heel 2017 als 27 jaar. Dit geldt voor alle leeftijdsgrenzen. Naast de verenigingscontributie wordt een bouwtoeslag, een toeslag voor de KNRB en eventueel een toeslag voor het clubblad de Landtong in rekening gebracht.   In het kader van de uitbreiding van de verenigingsgebouwen wordt een bouwtoeslag tot en met 2023 geheven van € 30,– per jaar. Deze toeslag wordt aan alle leden en donateurs in rekening gebracht.

Bijdragen KNRB 2017 zijn als volgt:

Seniorleden, 67+-leden      € 37,50
Jeugdlid                                 € 16,50
Juniorlid                                € 21,–

Abonnement De Landtong € 20,–.

Als je in de loop van het jaar lid wordt krijg je korting op de basiscontributie. Deze korting is gelijk aan het aantal hele maanden dat al verstreken is. Als je bijvoorbeeld op 10 maart lid wordt, krijg je 2/12 korting (de hele maanden januari en februari). Het Willem III lidmaatschap loopt per kalenderjaar en wordt steeds automatisch met een jaar verlengd. Bij zwangerschap wordt een korting op het lidmaatschap gegeven. Betaling van contributie gebeurt per automatische incasso. Hiervoor teken je bij de inschrijving.

Nieuwe leden betalen daarnaast € 75 entreegeld, in ruil waarvoor ze een voucher voor een clubshirt of korting op een roeipakje krijgen.

Opzeggen lidmaatschap
Voor 1 november schriftelijk opzeggen bij de ledenadministratie (ledenadmin@willem3.nl).

Vragen over het lidmaatschap
Voor verdere vragen over het lidmaatschap kun je terecht bij Thea van der Jagt, ledenadmin@willem3.nl

Kleedkamerkastjes
In de kleedkamers van de club zijn kastjes die je met een eigen slotje kunt afsluiten. Handig om je vaste roeispulletjes en shampoo e.d.  in te bewaren en je persoonlijk eigendommen als je aan het roeien bent. De kastjes in de kleedkamer kun je per jaar huren. Dit kan geregeld worden via Thea van der Jagt,  email ledenadmin@willem3.nl.

Een klein kastje kost € 10, een middelgrote kost € 12 en een grote kost € 15 per jaar.

Zowel in de heren- als dameskleedkamer zijn ook een zestal blauwe kastjes die per keer gebruikt kunnen worden.

2017-08-21T19:09:15+00:00
 Posted by at 18:31