Home :: Contact :: English :: Volg Willem III op Twitter :: Volg Willem III op Facebook :: Volg Willem III op Google+ :: Klik hier om deze website aan je (RSS) Reader toe te voegen 
Zoek   

Menu Willem III
Home
Afschrijven
Agenda
Lid worden
Over Willem III
Wedstrijdroeien
Toerroeien
Jeugd roeien
Veteranen/Regioroeien
Instructie roeien
Minder validen roeien
Clubblad de Landtong
Societeit
Statuten & HR
Nieuwbouw
FAQ
Onzeploeg.nl (wedstrijd)
Contact

English


Login
 


Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven!
Problemen met inloggen?

Online
We hebben 4 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt inloggen of u gratis registreren door hier te klikken


Vul je email adres in om Willem III nieuws per mail te ontvangen:


Volg Willem III op Twitter

Dit is onderwerpEvenementen van Willem III

De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

    1234567891011121314151617181920   >

Lentetocht 2014 op zaterdag 17 mei
Geplaatst door: Luuk op woensdag, 16 april 2014 - 18:58 CET
Evenementen van Willem III Op zaterdag 17 mei gaan wij de Lentetocht roeien. Deze prachtige tocht over de Gein, Waver en Amstel en heeft een afstand van 32 kilometer (zie kaart).

Er wordt gevaren in wherry’s en C-boten vanaf 3 personen. Iedereen is welkom die minimaal 10 km aan een stuk kan roeien. Bij goed weer en voldoende animo kunnen we pauzeren in Abcoude bij Café de Eendracht.

Meld je tot uiterlijk 5 mei aan door te mailen aan willem3ontour@gmail.com als ploeg of als individu. In dat laatste geval regelt de toercommissie de samenstelling van de boten. Verzamelen is op zaterdag om 9 uur op Willem III bij en gezamenlijk kopje koffie of thee.

Jullie toercommissie!

(78 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods
Geplaatst door: Luuk op maandag, 14 april 2014 - 18:54 CET
Evenementen van Willem III Maquette Nieuwbouw WIllem IIITen behoeve van de inrichting van de fitnessruimte van de nieuwe loods houden we op woensdag 23 april 2014 een roeiersdiner en veiling in de nieuwe loods.

Het doel van de avond
Snel en gezellig veel geld inzamelen voor de inrichting van de nieuwe fitnessruimte.

Veiling
Voor de veiling kun je „kavels” inbrengen. Een kavel is een activiteit, een dienst, een voorwerp, een product of wat je maar wilt.
Een activiteit kan bijvoorbeeld zijn dat je je aanbiedt om een ploeg een keer te sturen of te coachen.
Misschien heb je andere kwaliteiten in huis en kun je goed klussen. Je biedt jezelf aan om de muur van iemands woonkamer te witten. Of je kunt goed koken en organiseert een lunch voor 4 personen. Een middagje varen met je motorbootje of een rondleiding door de stad. Of…. vul het zelf maar in. Je winterjas, keurig, maar niet meer in gebruik.


(80 x gelezen) Lees meer... 'Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods' (1684 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods
Geplaatst door: Luuk op vrijdag, 21 maart 2014 - 15:10 CET
Evenementen van Willem III Maquette Nieuwbouw WIllem IIITen behoeve van de inrichting van de fitnessruimte van de nieuwe loods houden we op woensdag 23 april 2014 een roeiersdiner en veiling in de nieuwe loods.

Het doel van de avond
Snel en gezellig veel geld inzamelen voor de inrichting van de nieuwe fitnessruimte.

Veiling
Voor de veiling kun je „kavels” inbrengen. Een kavel is een activiteit, een dienst, een voorwerp, een product of wat je maar wilt.
Een activiteit kan bijvoorbeeld zijn dat je je aanbiedt om een ploeg een keer te sturen of te coachen.
Misschien heb je andere kwaliteiten in huis en kun je goed klussen. Je biedt jezelf aan om de muur van iemands woonkamer te witten. Of je kunt goed koken en organiseert een lunch voor 4 personen. Een middagje varen met je motorbootje of een rondleiding door de stad. Of…. vul het zelf maar in. Je winterjas, keurig, maar niet meer in gebruik.(279 x gelezen) Lees meer... 'Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods' (1684 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Head of the River Amstel, de geschiedenis van een klassieker
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 18 maart 2014 - 16:34 CET
Evenementen van Willem III Landtong

HEAD OF THE RIVER AMSTEL, DE GESCHIEDENIS VAN EEN KLASSIEKER

Maart zit vol met mooie races: Heineken, Head, Twee- en Skiffhead. Komend weekeinde (22-23 maart 2012) is het tijd voor de Head of the River Amstel. Organisatie: Willem III en de Amsterdamsche Roeibond. De Head werd in 1933 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd naar Engels voorbeeld, toen onder de naam Lange Afstand Amstel Kampioenschap. De redactie van De Landtong vond in het clubarchief een verhaal over de Engelse oorsprong. De beroemde coach Steve Fairbarn kwam met het idee omdat hij het (giek)roeien in Engeland wilde stimuleren. Het artikel betreft een opgepoetste versie van een publicatie uit de Waterkampioen van 17 juni 1932, (no. 285, 6e jaargang). De auteur is W.Jongejan.

Lees het volledige artikel hier (PDF).

De Landtong wenst u veel leesplezier.

Ps. editie 2 van het clubblad verschijnt de tweede helft van april in de brievenbus of op de mat.(262 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Nieuwe Ledentocht verplaatst naar za 5 april
Geplaatst door: Luuk op donderdag, 27 februari 2014 - 18:10 CET
Evenementen van Willem III Nieuwe Ledentocht 2012Helaas is gebleken dat de Nieuwe Leden Tocht samenviel met de jeugd- en tweehead. We hebben daarom besloten de datum te verplaatsen naar zaterdag 5 april.

Iedereen die het afgelopen jaar, sinds augustus 2013 lid is geworden van W3 en minimaal Klasse 1 heeft behaald, kan meedoen. De NLT gaat via de Amstel en de Nieuwe Herengracht naar het Scheepvaartmuseum. Vandaar varen we langs Artis en door de Nieuwe Keizersgracht weer terug naar de Amstel.

Voor we terug roeien naar W3 maken we een stop bij Hesp aan de Weesperzijde. Voor eigen rekening drinken we daar een drankje met borrelhapje.

We roeien in wherry's en gestuurde C-boten. De ploegen worden ter plekke ingedeeld.

In iedere boot zal minimaal 1 roeier met stuurbevoegdheid (Klasse 2) zitten en worden zoveel als mogelijk, meer en minder ervaren roeiers bij elkaar geplaatst.

Vanaf 13.00 uur ben je welkom in de sociëteit van W3, waar koffie/thee en een versnapering voor jullie klaar staan. Aldaar worden algemene aanwijzingen gegeven en wordt de bootindeling bekend gemaakt.

Om 13.30 uur vertrekken we. De netto roeitijd is ongeveer 2,5 uur, exclusief de borrel bij Hesp. We verwachten rond 17.30 uur terug te zijn.

Aanmelding:
Stuur zo snel mogelijk een email aan willem3ontour@gmail.com met je aanmelding voor de NLT, met vermelding van je naam en de door jou behaalde klasse!

De NLT is een unieke kans om een stuk van Amsterdam vanaf het water te zien, maar ook om kennis te maken met andere leden van W3. We hopen dat je erbij kunt zijn.

(252 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

17e Amsterdam World Ergohead
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 14 januari 2014 - 19:10 CET
Evenementen van Willem III Amsterdam World ErgoheadKomende zondag (19 januari 2014) is voor de 17e keer de Amstel World Ergohead, een indoor roei-evenement, op het Science Park in Amsterdam. Dit jaar komen veel paralympische sporters, beloftes en Olympiërs aan de start.
De Amsterdam World Ergohead is een indoor roei-evenement op roeimachines over 20 minuten. Op allerlei niveaus vinden de gehele dag wedstrijden plaats, van beginner tot Nederlandse top. Speciale aandacht geeft de Amsterdam World Ergohead dit weekend aan paralympische roeiers. Een grote groep paralympische sporters zal aan de start verschijnen. Alle deelnemers kunnen zich daarnaast laten sponsoren voor de stichting Paralympisch Aangepast Roeien (PAR), dit jaar voor het eerst. Op dit moment kent het evenement meer dan 250 deelnemers en de inschrijvingen stromen nog binnen.


(448 x gelezen) Lees meer... '17e Amsterdam World Ergohead' (1550 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Kerstdiner 20 december 2013
Geplaatst door: Luuk op donderdag, 05 december 2013 - 15:14 CET
Evenementen van Willem III KerstboomHierbij nodigt het bestuur u uit voor het Kerstdiner. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 20 december. U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur.
De kosten voor het diner bedragen eur 20,-- per persoon, exclusief drankjes, te betalen voorafgaand aan het diner.
U kunt zich opgeven bij Els Jorritsma per email bestuur@willem3.nl of via het aanmeldingsformulier dat u kunt vinden in de sociëteit.

(576 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Doe mee aan de Serious Rowing Challenge
Geplaatst door: Luuk op zondag, 01 december 2013 - 13:28 CET
Evenementen van Willem III Serious Rowing ChallengeVan 18 tot en met 24 december 2013 staat Nederland geheel in het teken van de 3FM Serious Request-actie. Deze samenwerking tussen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis vraagt al sinds 2004 jaarlijks aandacht voor een stille ramp en probeert zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar geldt het Wilhelminaplein in Leeuwarden als decor voor het "Glazen Huis" waar drie dj's zich 7 dagen lang laten opsluiten. Uit heel Nederland stromen de initiatieven binnen om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel, maar zijn er slechts een aantal initiatieven die de hele week op het plein bij het Glazen Huis mogen staan.(527 x gelezen) Lees meer... 'Doe mee aan de Serious Rowing Challenge' (2999 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Midwintermarathon op 21 december
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 05 november 2013 - 19:12 CET
Evenementen van Willem III MidwintermarathonRIC Amsterdam organiseert dit jaar op 21 december voor het eerst een midwintermarathon. De tocht gaat ruim 30 kilometer door het landelijke landschap en de kleine riviertjes rond Amsterdam (het Gein, de Gaasp, de Holendrecht en natuurlijk over de Amstel. Om af te sluiten wordt daarna ruim 20 kilometer door de Amsterdamse grachten geroeid. Totaal: 54 kilometer.

Dit wordt een jaarlijks evenement: zorg dat je tegen je kleinkinderen kan zeggen dat je de eerste hebt meegemaakt ! Deze tocht is niet voor watjes !
In december kan het flink koud zijn. Onderweg zijn er daarom voldoende stopplaatsen met warme dranken en zo nodig warmtedekens. Na ongeveer dertig kilometer passeren we een sluis. Om te voorkomen dat mensen in het donker aankomen, is het belangrijk op tijd te starten. De sluis zal na 14.00 gesloten blijven. Roeiers die na die tijd aankomen, moeten de korte route naar het eindpunt nemen (ongeveer twee kilometer).(652 x gelezen) Lees meer... 'Midwintermarathon op 21 december' (1132 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Nog plaatsen beschikbaar voor de Snerttocht
Geplaatst door: Luuk op donderdag, 31 oktober 2013 - 19:02 CET
Evenementen van Willem III SnerttochtDe Snerttocht van zaterdag, 16 november, heeft nog plek, dus: Schrijf je in! Ook voor vegetariërs! En ook voor nieuwe leden van Willem3!

We vertrekken die dag om 13 uur voor een verkenning van de Amsterdamse grachten. Vind je de tocht te ver, kan afgekort worden. Terug bij Willem3 wachten rond 16 uur gezelligheid en heerlijke snert op je.

Schrijf je in tot 9 november onder vermelding van je naam en je behaalde roeiklasse. Als je geen ploeg hebt of als je ploeg niet mee wil, wees gerust - de toercomissie vindt wel een plekje voor je. Deelname is gratis.

(710 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

    1234567891011121314151617181920   >

Roeivereniging Willem III, Jan Vroegopsingel 8, 1096 CN Amsterdam, 020-665 4230