Dit is onderwerpEvenementen van Willem III

De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

    1234567891011121314151617181920   >

Magnum van Willem III
Geplaatst door: Luuk op donderdag, 17 juli 2014 - 09:30 CET
Evenementen van Willem III Willem III organiseert op zondag 17 augustus de Magnum. Met een afstand van 58 km valt deze roeitocht in de klasse marathons. De gemiddelde toertocht bij Willem III heeft een afstand van ca. 30 km. De Magnum is dus bijna dubbel zo lang.

De route van de Magnum doorkruist twee maal het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit kanaal geldt als een watersnelweg voor vaarverkeer. Beide oversteken worden begeleid. Het oversteken en de lengte van de tocht stellen extra eisen aan de roeiers in conditie en ervaring (tenminste klasse 2)

Deelnemers die de marathon voor sluitingstijd volbrengen, verdienen niet alleen eervolle vermelding in het marathonregister van de KNRB maar ook een heerlijk Magnumijsje.

Kosten voor niet- Willem III leden:
• € 10 p.p. bij gebruik boot Willem III
• € 5 p.p. bij gebruik eigen boot

Aanmelden kan tot 6 augustus via: willem3ontour@gmail.com
Daar kun je ook meer informatie vragen.

(120 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Sloterplastocht 2014
Geplaatst door: Luuk op woensdag, 25 juni 2014 - 19:00 CET
Evenementen van Willem III SloterplasZaterdag 19 juli aanstaande organiseert de Toercommissie van Willem 3 de jaarlijkse Sloterplastocht. We zullen i.p. roeien in Wherries.
Via het plan Zuid van Berlage, de Nieuwe Meer en het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Cornelis van Eesteren (via de Sloterplas) terug via oud West ontdekken wij vanaf het water op een andere manier de stad.
De tocht is ongeveer 30 km lang. We verzamelen om 9 uur op Willem 3, vertrek is om half 10.
Tussendoor zullen we stoppen voor een gezamenlijke versnapering en drankje.
Denk aan de nodige zonnebescherming, extra kleding voor eventueel sturen, genoeg drinken, en geld voor versnapering.

Je kan je aanmelden als individu of als groep. Uiterlijke datum van inschrijving is 14 juli. Minimale vereiste is Klasse 1.

(219 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Omslaan en in de skiff klimmen
Geplaatst door: Luuk op zaterdag, 14 juni 2014 - 12:38 CET
Evenementen van Willem III

Omslaan in een skiffOm alvast in je agenda te noteren:

  1. voor senioren (18+): training in omslaan met de skiff en er weer in klimmen
  2. de trainingen zijn op zaterdag 9-8 en zondag 24-8 van 14.15 tot omstreeks 16.45
  3. de inschrijflijsten hangen op het bord bij de afschrijfcomputers

de InstructieCommissie
Stan Jansen en Janneke Jongh Visscher(253 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

AED cursus op 31 mei en 6 juni
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 29 april 2014 - 18:16 CET
Evenementen van Willem III AEDOp 31 mei en op 6 juni organiseren we een instructie voor het AED apparaat wat in de hal hangt.
U leert de ins en outs van de basale reanimatie, hoe te handelen en hoe het AED te gebruiken.

Zaterdag 31 mei van 14.00 - 16.00 uur of 6 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

Voor diegenen die vaak op Willem III zijn wordt het ten zeerste aanbevolen!

U kunt zich opgeven bij Marina Keessen, ledencommissaris@willem3.nl.

(358 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Lentetocht 2014 op zaterdag 17 mei
Geplaatst door: Luuk op woensdag, 16 april 2014 - 18:58 CET
Evenementen van Willem III Op zaterdag 17 mei gaan wij de Lentetocht roeien. Deze prachtige tocht over de Gein, Waver en Amstel heeft een afstand van 32 kilometer (zie kaart).

Er wordt gevaren in wherry’s en C-boten vanaf 3 personen. Iedereen is welkom die minimaal 10 km aan een stuk kan roeien. Bij goed weer en voldoende animo kunnen we pauzeren in Abcoude bij Café de Eendracht.

Meld je tot uiterlijk 5 mei aan door te mailen aan willem3ontour@gmail.com als ploeg of als individu. In dat laatste geval regelt de toercommissie de samenstelling van de boten. Verzamelen is op zaterdag om 9 uur op Willem III bij en gezamenlijk kopje koffie of thee.

Jullie toercommissie!

(480 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods
Geplaatst door: Luuk op maandag, 14 april 2014 - 18:54 CET
Evenementen van Willem III Maquette Nieuwbouw WIllem IIITen behoeve van de inrichting van de fitnessruimte van de nieuwe loods houden we op woensdag 23 april 2014 een roeiersdiner en veiling in de nieuwe loods.

Het doel van de avond
Snel en gezellig veel geld inzamelen voor de inrichting van de nieuwe fitnessruimte.

Veiling
Voor de veiling kun je „kavels” inbrengen. Een kavel is een activiteit, een dienst, een voorwerp, een product of wat je maar wilt.
Een activiteit kan bijvoorbeeld zijn dat je je aanbiedt om een ploeg een keer te sturen of te coachen.
Misschien heb je andere kwaliteiten in huis en kun je goed klussen. Je biedt jezelf aan om de muur van iemands woonkamer te witten. Of je kunt goed koken en organiseert een lunch voor 4 personen. Een middagje varen met je motorbootje of een rondleiding door de stad. Of…. vul het zelf maar in. Je winterjas, keurig, maar niet meer in gebruik.


(499 x gelezen) Lees meer... 'Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods' (1684 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods
Geplaatst door: Luuk op vrijdag, 21 maart 2014 - 15:10 CET
Evenementen van Willem III Maquette Nieuwbouw WIllem IIITen behoeve van de inrichting van de fitnessruimte van de nieuwe loods houden we op woensdag 23 april 2014 een roeiersdiner en veiling in de nieuwe loods.

Het doel van de avond
Snel en gezellig veel geld inzamelen voor de inrichting van de nieuwe fitnessruimte.

Veiling
Voor de veiling kun je „kavels” inbrengen. Een kavel is een activiteit, een dienst, een voorwerp, een product of wat je maar wilt.
Een activiteit kan bijvoorbeeld zijn dat je je aanbiedt om een ploeg een keer te sturen of te coachen.
Misschien heb je andere kwaliteiten in huis en kun je goed klussen. Je biedt jezelf aan om de muur van iemands woonkamer te witten. Of je kunt goed koken en organiseert een lunch voor 4 personen. Een middagje varen met je motorbootje of een rondleiding door de stad. Of…. vul het zelf maar in. Je winterjas, keurig, maar niet meer in gebruik.(669 x gelezen) Lees meer... 'Roeiersdiner en veiling voor inrichten fitnessruimte van de nieuwe loods' (1684 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Head of the River Amstel, de geschiedenis van een klassieker
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 18 maart 2014 - 16:34 CET
Evenementen van Willem III Landtong

HEAD OF THE RIVER AMSTEL, DE GESCHIEDENIS VAN EEN KLASSIEKER

Maart zit vol met mooie races: Heineken, Head, Twee- en Skiffhead. Komend weekeinde (22-23 maart 2012) is het tijd voor de Head of the River Amstel. Organisatie: Willem III en de Amsterdamsche Roeibond. De Head werd in 1933 voor het eerst in Amsterdam georganiseerd naar Engels voorbeeld, toen onder de naam Lange Afstand Amstel Kampioenschap. De redactie van De Landtong vond in het clubarchief een verhaal over de Engelse oorsprong. De beroemde coach Steve Fairbarn kwam met het idee omdat hij het (giek)roeien in Engeland wilde stimuleren. Het artikel betreft een opgepoetste versie van een publicatie uit de Waterkampioen van 17 juni 1932, (no. 285, 6e jaargang). De auteur is W.Jongejan.

Lees het volledige artikel hier (PDF).

De Landtong wenst u veel leesplezier.

Ps. editie 2 van het clubblad verschijnt de tweede helft van april in de brievenbus of op de mat.(563 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

Nieuwe Ledentocht verplaatst naar za 5 april
Geplaatst door: Luuk op donderdag, 27 februari 2014 - 18:10 CET
Evenementen van Willem III Nieuwe Ledentocht 2012Helaas is gebleken dat de Nieuwe Leden Tocht samenviel met de jeugd- en tweehead. We hebben daarom besloten de datum te verplaatsen naar zaterdag 5 april.

Iedereen die het afgelopen jaar, sinds augustus 2013 lid is geworden van W3 en minimaal Klasse 1 heeft behaald, kan meedoen. De NLT gaat via de Amstel en de Nieuwe Herengracht naar het Scheepvaartmuseum. Vandaar varen we langs Artis en door de Nieuwe Keizersgracht weer terug naar de Amstel.

Voor we terug roeien naar W3 maken we een stop bij Hesp aan de Weesperzijde. Voor eigen rekening drinken we daar een drankje met borrelhapje.

We roeien in wherry's en gestuurde C-boten. De ploegen worden ter plekke ingedeeld.

In iedere boot zal minimaal 1 roeier met stuurbevoegdheid (Klasse 2) zitten en worden zoveel als mogelijk, meer en minder ervaren roeiers bij elkaar geplaatst.

Vanaf 13.00 uur ben je welkom in de sociëteit van W3, waar koffie/thee en een versnapering voor jullie klaar staan. Aldaar worden algemene aanwijzingen gegeven en wordt de bootindeling bekend gemaakt.

Om 13.30 uur vertrekken we. De netto roeitijd is ongeveer 2,5 uur, exclusief de borrel bij Hesp. We verwachten rond 17.30 uur terug te zijn.

Aanmelding:
Stuur zo snel mogelijk een email aan willem3ontour@gmail.com met je aanmelding voor de NLT, met vermelding van je naam en de door jou behaalde klasse!

De NLT is een unieke kans om een stuk van Amsterdam vanaf het water te zien, maar ook om kennis te maken met andere leden van W3. We hopen dat je erbij kunt zijn.

(584 x gelezen) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

17e Amsterdam World Ergohead
Geplaatst door: Luuk op dinsdag, 14 januari 2014 - 19:10 CET
Evenementen van Willem III Amsterdam World ErgoheadKomende zondag (19 januari 2014) is voor de 17e keer de Amstel World Ergohead, een indoor roei-evenement, op het Science Park in Amsterdam. Dit jaar komen veel paralympische sporters, beloftes en Olympiërs aan de start.
De Amsterdam World Ergohead is een indoor roei-evenement op roeimachines over 20 minuten. Op allerlei niveaus vinden de gehele dag wedstrijden plaats, van beginner tot Nederlandse top. Speciale aandacht geeft de Amsterdam World Ergohead dit weekend aan paralympische roeiers. Een grote groep paralympische sporters zal aan de start verschijnen. Alle deelnemers kunnen zich daarnaast laten sponsoren voor de stichting Paralympisch Aangepast Roeien (PAR), dit jaar voor het eerst. Op dit moment kent het evenement meer dan 250 deelnemers en de inschrijvingen stromen nog binnen.


(648 x gelezen) Lees meer... '17e Amsterdam World Ergohead' (1550 bytes) Stuur dit bericht door Printer vriendelijke pagina

    1234567891011121314151617181920   >