Head of the River

 Nieuws  No Responses »
Mar 25 2015
 

Afgelopen weekend is de Head of the River weer verroeid, verspreid over 2 dagen. Op zaterdag heeft de ploeg van Angelika de Hoog blik getrokken in het nieuw uitgeschreven Mix Club8+ veld, onder wat onrustige en frisse weersomstandigheden. De ‘equipe grise’ van Wim Kamerman behaalde een mooie tweede plek in het HVG8+ veld.

De stralende zondag werd bekroond met wederom een prachtige “clean sweep” van de Compaan 8 in het DV8+ veld, chapeau! In het 1e divisie heren 8+ veld deden ook 2 ploegen mee met Willem III roeiers, maar die zijn jammer genoeg in de problemen gekomen. Bij de Skøll-combi (met Tim en andere lichte toproeiers) brak het roertje af toen ze ter hoogte van Willem III de Junioren Holland Acht van Willem-Jan (met daarin Koen, Jaap, Simon en Michiel) aan het inhalen waren. Een aanvaring was het gevolg. De junioren probeerden daarna de wedstrijd nog te redden, maar werden vervolgens onhandig ingehaald door de Theta/Vidar combi en eindigden als laatsten, maar wel nog met een -gezien de omstandigheden- prima tijd van 25:10.

Compaan 8 tijdens de race

Verder hebben de meiden Tamar, Florentine, Esther en Hannah met stuur August op het nippertje naast het blik gegrepen in het M16 4* veld en hebben de heren Puls, Groen, Engels en Postema, onder leiding van Joyce Göttgens nog een strakke 3e plek behaald in een pittig HCl4* veld.

Het was dus een heerlijk zonnig begin van de lente met mooie prestaties van onze roeiers en roeisters! Voor degenen die er niet bij waren – en voor de anderen die nog even willen terugkijken – er staat een filmpje online met beelden  van de wedstrijd en onze vereniging vanuit de lucht op YouTube.

 

 Posted by at
Mar 25 2015
 

De verkoop van de home made taarten tijdens de Head heeft 521 euro opgebracht voor de nieuwe balkontafels. Vele mensen hadden heerlijke en bijzondere taarten gebakken. De voorraad is ook helemaal uitverkocht.  Alle bakkers bedankt!

Mar 11 2015
 

Het weekend van 21 en 22 maart is het weer tijd voor de Head of the River. Dit jaar heeft de organisatie  in samenwerking met Willem 3 en Skøll flink uitgepakt. Er komt onder andere een tent te staan op de groenstrook tussen beide clubs. Daar kunnen alle prijsuitreikingen plaatsvinden en het leuke hieraan is dat er op Willem 3 mogelijkheden zijn ontstaan om de ruimte op een andere manier te gebruiken. Het plan is om in de soos een gezellige koffiehoek te maken, waar zelf gebakken taart verkocht wordt. De opbrengst zal worden besteed aan de aanschaf van nieuwe tafels voor het balkon.

Help mee en bak een taart. Stuur een mail naar societeit@willem3.nl of geef jou en je meest lekkere taart op via de lijst in de sociëteit.

Opdat het een gezellig HeadWeekend wordt Oud-Hollandse appeltaart

Feb 28 2015
 

Vanwege de trainingsdrukte op de zondag voorafgaand aan de voorjaarswedstrijden (8 maart),  de  wedstrijden op  15 maart (H4kamp), 22 maart (Head) en  29 maart (Skiffhead)  en de eerste Paasdag (6 april) is er van 8 maart  t/m 5 april 2015 geen open instructie op zondag.

Voor alle duidelijkheid:

  • de laatste les vóór de stop is op 1 maart
  • de eerste zondag- les ná de stop is op 12 april
  • de eerste vrijdagavond-les ná de stop is op 10 april.

We zien alle deelnemers dan graag weer terug!
Met vriendelijke groet van Flor, Stan en Janneke

 Posted by at
Feb 23 2015
 

11 april a.s. start opnieuw de cursus Van C1 naar skiff. Bedoeld voor roeiers die klasse 3 hebben gehaald en rustig willen overstappen naar de skiff.

Zaterdag’s van 12.30 – 13.30.
Begeleiding: Anki Duin en Andrea Dingemans. Inschrijven via aankondiging naast afschrijfboek.

 Posted by at

Veteranen diner

 Nieuws  No Responses »
Feb 19 2015
 

IMG_3089Veteranendiner

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het traditionele veteranendiner. Dit diner bestaat dit jaar uit een vier gangen luxe buffet:

1“Fruit de mer”-toren, salades, tapenades en kazen

2 Soep

3 Kippengril, vlees en vis met toebehoren

4 Dessert van kazen en vers op de plaat gebakken crêpes met fruit en chocolade.

Het buffet zal plaatsvinden op zaterdag avond 21 maart 2015 om 19.30 uur op het wedstrijdterrein aan de Jan Vroegopsingel (in de verwarmde tent).

Continue reading »

Feb 16 2015
 

Op 30 maart a.s. gaat het instructieblok klasse 4/5 van start. Aanmelden is mogelijk t/m 11 maart. Informatie over de wijze van aanmelden en de instroomeisen is te vinden op het mededelingbord bij de trap en bij het afschrijfsysteem.

 Posted by at
Feb 15 2015
 

Hierbij nodigt het bestuur u uit tot het bijwonen van de jaarvergadering, te houden op woensdagavond 4 maart 2015, aanvang 20.00 uur.
De agenda vindt u terug in Landtong nummer 6 van 2014.

Jan 24 2015
 
Vlot WillemIII in de kou

Vlot WillemIII in de kou door Mariëtte Wolf

Het eerste nummer van het nieuwe jaar komt eraan. We kunnen er kort over zijn: het valt in week 5 op de mat en het is een mooi nummer geworden. Veel leesplezier!
Dan nu de omslagfoto (credits: Mariëtte Wolf). Is het geen plaatje? Een foto die bij deze tijd past – in meerdere opzichten: het is guur, kil, er is weinig zicht op wat er voor ons ligt. We moeten het doen met wat we hebben, zijn alert op gevaar. Maar een zeevarend volk heeft ook vertrouwen. Er hoeft niet per se iets op te doemen aan de horizon. En ondanks de lage temperatuur, warmt het beeld de ogen: de afgewogen compositie, die onverzettelijke schragen, het lijnenspel van het vlot, mens en natuur komen samen. En ja, dat schip. De verbeelding kan er zo achter het roer plaatsnemen om de trossen los te gooien en over die aloude rivier af te zakken, de toekomst tegemoet. Zou ik er een gedicht bij plaatsen dan een van A. Roland Holst (1888-1976):

TAAL EN ZEE
Taal viel ten prooi aan woorden;
het wat verdroogt het hoe.
Gaat ons de zee verloren,
Waar moet ons zeil naartoe?

 Posted by at
Jan 14 2015
 

op 29 januari start een cursus van 4 avonden voor beginnende instructeurs.

De data zijn 29 januari, 5 februari, 12 februari en 5 maart. De eerste 3 avonden gaan over scullen, de laatste avond over boordroeien. De avonden beginnen om 19.00 uur, in de sociëteit van Willem III.

Iedereen kan hier aan deelnemen, na aanmelding per email: ledencommissaris@willem3.nl.

de deelname wordt betaald door Willem III, in de verwachting dat u de geleerde kennis in praktijk gaat brengen als (tijdelijk) instructeur.