Oct 19 2014
 

RoeiNed stuurde afgelopen zondag tijdens Abcoude-Amsterdam verslaggever Paul Cox naar Willem III voor een reportage over de scheehoutenwherry-vloot die op onze vereniging glorieus in ere wordt gehouden.
Over de schoonheid van het roeien in antieke boten zonder outriggers of rolbankje, maar mét uitklapbaar potje vet onder de mahoniehouten zitbanken voor de lederen riemkragen.

Het verhaal staat nu op roeined.nl: http://www.roeined.nl/2014/10/17/de-magie-van-de-wherry/.
De clubgenoot op de onderste foto in het artikel is Wouter Verster, die sinds kort zijn eigen scheehouten wherry op Willem III heeft liggen.

Abcoude-Amsterdam kende dit jaar een magere editie met maar 21 inschrijvingen waaronder slechts twee scheehouten wherry’s. Tijdens het bier met ossenworst en bitterballen na afloop is het voornemen uitgesproken volgend jaar álle varende scheehouten wherry’s in de race te hebben. Coaches, begin vast met trainen!
Elke woensdagnamiddag en zondagmorgen vaart de scheehoutenploeg uit, en is er gelegenheid voor instructie.

 Posted by at

Snerttocht 2014

 Nieuws  No Responses »
Oct 18 2014
 

Op zaterdag 15 november is het weer tijd voor de jaarlijkse Snerttocht! Weer of geen weer gaan we het westelijke deel van de Amsterdamse grachten verkennen en sluiten af op Willem III met huisgemaakte, overheerlijke snert en een borrel. Verzamelen is om 15 uur op de club, en na genot van thee/koffie en een stukje koek vertrekken we rond half 4. Om 18 uur verzamelen we weer voor de snertmaaltijd.

Meld je aan tot maandag 10 november door een mail te sturen naar willem3ontour@gmail.com. De eigen bijdrage voor koffie, snert en een borrel is €5 per persoon. Nieuwkomers en beginnende roeiers zijn bijzonder welkom!

De tourcommissie

 Posted by at
Oct 03 2014
 

Op woensdag 29 oktober begint de outdoor weer; 18 frisse buitentrainingen om fit de winter door te komen. De Amstel, het Martin Luther Kingpark, de brug over de A2, het Kalfjeslaantje en de polder liggen voor je klaar. We verzorgen tot half maart elke woensdag om 19.00 een outdoortraining van een uur, inclusief warming up en cooling down. Iedereen kan mee doen, er is voor zowel beginners als gevorderden een uitdagend programma. De trainingen hebben een wekelijks wisselend doel. Van looptechniek tot circuitloop en van interval tot lange duur; het komt allemaal aan bod.

Wij verzamelen op woensdagen om 18.55 beneden in de hal. Het is gratis en inschrijven is niet nodig. Trek je hardloopschoenen en reflecterend jasje aan en doe mee!

Sportieve buitengroet van de outdoorcommissie
Martijn, Rob, Erik en Geertje

Heb je een vraag over de outdoor? E-mail Geertje op geerhaverkamp@hotmail.com

 Posted by at
Oct 02 2014
 

De traditionele wedstrijd ‘Abcoude-Amsterdam’ zal dit jaar op 12 oktober verroeid worden.

De start is om 14:00 uur en de finish ligt bij de vlaggenmast van Willem3.  De wedstrijd wordt verroeid in C-boten en wherries, over een afstand van 12 km.

Inschrijven kan hier

 

We zijn benieuwd welke W3 ploegen worden geformeerd en deze uitdaging aangaan. Succes!

Sep 28 2014
 

De dames hebben er zelfs een hoedje bij opgezet! De Mondriaan is sinds afgelopen zomer beschikbaar als dubbel 8 in klasse 4, dus voor veel mensen beschikbaar. Een unieke voorziening, die mogelijk is gemaakt door een schenking van een van onze leden. Ze vertelden achteraf dat ze er heel lekker in geroeid hebben en het zeker vaker gaan doen.

Sep 24 2014
 

Het wordt steeds vroeger donker. Daardoor is de laatste vrijdagavondles op 26 september.

Met ingang van 5 oktober staan de instructeurs weer elke zondag om 12:15 voor u klaar. De open instructie gaat de hele winter door, met uitzondering van grote evenementen op of om de Amstel en feestdagen. Let op: om 12:15 klaarstaan, om 12:30 uitzetten.

Om mee te doen dient minimaal 3A te zijn behaald voor scullen en 3B voor boordroeien.

 Posted by at
Sep 17 2014
 

DE LANDTONG #4

06-Generale repetitie medaille uitreiking

(beeld: Gerrit van Ark; bewerking: Stan Jansen)

Terwijl u op de foto kunt zien hoe kortgerokte WK-bloemenmeisjes generaal repeteren voor het uitreiken van De Landtong aan de kampioenen van het WK 2014, kunt U vanaf heden nummer 4 in de brievenbus verwachten – overigens: gewoon door de postbode.

En dames: naar beelden van knappe heren die op het WK de De Landtong uitreikten hebben we gezocht, maar tevergeefs.

Hoe dan ook…

Continue reading »

 Posted by at
Sep 14 2014
 

Regelmatig kijken we of de roeibewegingen goed over de gewichtsklasse en afroeiklasse van de boten verdeeld zijn.  Daarnaast heeft Willem III  de laatste tijd weer een aantal mooie boten kunnen toevoegen aan de vloot.  Reden om een aantal boten door te schuiven naar een lagere klasse

Harkstede (1x)  naar klasse 4
Rozenoordbrug (1x) naar klasse 4
Bokkenpoot (1x) naar klasse 4
Mirjam (1x) en Niels (1x) blijven in klasse 5, maar hebben geen ST (supertoer) klasse meer, waardoor deze voor klasse 5 instructie mogen worden gebruikt
Aquarius (C4*) naar klasse 1

 

Sep 10 2014
 

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!

Afgelopen weekend is het nieuwe roei-jaar ingeluid met de opening van het wedstrijdseizoen op zaterdag en de O’wee op zondag. Daarnaast zijn ook onze ‘internationals’ in het zonnetje gezet en zijn er 2 nieuwe boten gedoopt. Continue reading »

 Posted by at
Sep 08 2014
 

Met trots kunnen we melden dat het nieuwe Willem III Training centrum gereed is. In bijgaande video kan je vast het resultaat zien.

Dit training centrum is voor al onze leden toegankelijk! In de winter zullen we op de woensdagavonden 2 leuke trainingen organiseren onder begeleiding van een professionele trainer.

Een training van 18:30 tot 19:30 en een training van 20:00 tot 21:00.

– Start woensdag 15 oktober
– Laatste training woensdag 11 maart
– Geen training op 24 en 31 december
– In totaal 19 woensdagen
– Kosten voor de gehele periode 50 euro per persoon, wordt via automatische incasso in rekening gebracht in november

Opgeven voor deze trainingen kan bij matcom@willem3.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!