Nov 26 2014
 

Roei mee langs de verlichte kunstwerken in de stad op 27 december.
Na afloop buffet en pubquiz bij De Hoop.amsterdam light festival 2014

Versier je boot met lichtjes. De mooiste boot wint de lichtbokaal.

Kosten voor het buffet 11 euro.

Vertrektijd 17.00 uur bij De Hoop, 16.30uur bij Willem III.
Start buffet 19.30 uur.

Aanmelden per email bij ledencommissaris@Willem3.nl
voor 20 december

 Posted by at
Nov 25 2014
 

Het jaar loopt weer teneinde, Kerstmis staat al gauw weer voor de deur.

Het bestuur nodigt u dan ook uit voor het Kerstdiner.  Dit zal plaatsvinden op vrijdag 19 december. U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur.

De kosten voor het diner bedragen eur 25,– per persoon, exclusief drankjes, te betalen voorafgaand aan het diner.

U kunt zich opgeven bij Els Jorritsma per email bestuur@willem3.nl of via het aanmeldingsformulier dat u kunt vinden in de sociëteit. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden, gaarne vernemen wij dit bij uw aanmelding.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

 

Nov 18 2014
 

De LandtongVoor de kersteditie van De Landtong (#6) nodigen we u uit in de pen te klimmen. We vragen u om een herinnering, anekdote of gebeurtenis uit 2014 in te sturen als antwoord op onze vraag:

Wat was uw Willem III- of roeimoment van 2014?

Het kan een hoogte- of dieptepunt zijn. Of juist een gebeurtenis die gemiddeld is, maar juist daarom zo vertrouwd. Het kan gaan over die perfecte haal; het eerste Kuyt gebakje ooit; de dag dat u op de vereniging uw nieuwe partner tegen het bekoorlijke lijf liep of ‘u’ onlangs zilver op de junioren WK in Hamburg haalde.

Inzendingen worden in het laatste nummer van 2014 geplaatst*.
Inleverdatum: 24 november.
Lengte: maximaal 200 woorden.

Waar: redactie@willem3.nl

We zien uw bijdragen graag tegemoet,

Namens de redactie,

Ferry Wieringa

*= Als de bijdragen overweldigend in aantal blijken te zijn, dan zullen wij, om te voorkomen dat er in december naast de stapel kerstkaarten, ook een clubblad ter dikte van een telefoonboek op uw deurmat valt, een selectie publiceren.

 Posted by at
Nov 02 2014
 

Op zaterdag 15 november vindt weer onze jaarlijke Snerttocht plaats. Vergeet niet je aan te melden en stuur een mailtje aan willem3ontour@gmail.com!

Voor diegenene die één tocht niet genoeg vinden of die op 15 November niet kunnen is er nog een prima alternatief bij Roeivereniging de Amstel:

Ook deze winter organiseert R&ZV De Amstel op zondag 14 december ‘IJs en weder dienende’ de Koning Wintertocht. Een tocht dwars door Amsterdam, langs grachten waar je normaal niet zo makkelijk kunt roeien! Rond 11 uur​ vertrekken​ ​we ​vanaf het vlot.
Natuurlijk zorgen we ook goed voor de binnenste mens: tijdens de tocht kun je rekenen op een warme versnapering en na afloop eten we traditiegetrouw samen een heerlijke kom snert. De tocht kost 15 euro per persoon. Inschrijven per boot is verplicht. Een aantal boten vertrekken vanaf een andere vereniging in Amsterdam, ivm de grote belangstelling.

Schrijf je snel in!
Continue reading »

 Posted by at
Nov 02 2014
 
Evenals vorig jaar organiseert RIC-Amsterdam aan het begin van de winter de MidWinterMarathon, een marathon over 54 kilometer om en door Amsterdam. De tocht was vorig jaar behoorlijk succesvol, ondanks het koude en natte weer (maar wat wil je ook, eind december).
Op 20 december hopen wij (maximaal) 45 ploegen te ontvangen om aan deze tocht, die nu al een traditie is, deel te nemen. Vereisten zijn op het weer afgestemde kleding en marathon-ervaring (minimaal één eerdere marathon dit jaar). De tocht kan geroeid worden in een C2, C3, C4 of een wherry. RIC heeft slechts in zeer beperkte mate boten te huur.
Opgeven kan tot uiterlijk maandag 1 december op de site van RIC. Meer informatie is te vinden op midwintermarathon.ricamsterdam.nl.
Op die site vind je ook een inschrijfformulier. Voor vragen mail welmoed.kaan@planet.nl
 Posted by at

Vogalonga

 Evenement  No Responses »
Oct 27 2014
 
De Vogalonga is een toertocht van 32 km in en om Venetie op 1ste Pinksterdag. Deze keer valt het op 25 mei 2015.
Het is ontstaan in 1974 als protest tegen de vervuiling en verwoesting door het gemotoriseerde verkeer op het water. De eerste keer werd de tocht gehouden in 1974.
De tocht gaat van voor de St Marco eerst naar het westen en vervolgens naar de eilandjes in het noorden en weer terug naar de Grand Canal.
Het is een heel bijzondere ervaring om mee te roeien. De tocht is vooral geschikt voor Wherry’s maar ook C4-ren kunnen hier prima aan mee doen. Er doen meer dan 2000 boten mee: alles wat zich niet gemotoriseerd voortbeweegt kan zich inschrijven. Het is geen wedstrijd!!.
De Amsterdamse verenigingen, de Hoop, Poseidon, RIC, de Amstel en Willem III willen hier een gezamenlijk project van maken. Wij organiseren het transport van de boten heen en weer, de inschrijving en de overnachtingen.
Om enig idee te krijgen hoeveel mensen hierin geïnteresseerd zouden zijn doe ik een oproep aan eenieder mij te laten weten of er interesse is. Het is nog geen aanmelding!
Dit kan het beste via de mail: ledencommissaris@willem3.nl
Laat het weten!
 Posted by at

Instructeurs

 Vereniging  No Responses »
Oct 27 2014
 

We hebben dringend behoefte aan nieuwe instructeurs voor de klasse 1,2 en 3.

We hebben allemaal leren roeien van vrijwilligers en nu is het uw beurt!
We roepen iedereen op die klasse 3 heeft om zich hiervoor aan te melden. Het is niet alleen leerzaam voor de leerling maar ook voor jezelf.
Er zal een beginnende instructeurscursus (BIC) worden aangeboden.
Aanmelden kunt u bij ledencommissaris@willem3.nl

 Posted by at
Oct 19 2014
 

RoeiNed stuurde afgelopen zondag tijdens Abcoude-Amsterdam verslaggever Paul Cox naar Willem III voor een reportage over de scheehoutenwherry-vloot die op onze vereniging glorieus in ere wordt gehouden.
Over de schoonheid van het roeien in antieke boten zonder outriggers of rolbankje, maar mét uitklapbaar potje vet onder de mahoniehouten zitbanken voor de lederen riemkragen.

Het verhaal staat nu op roeined.nl: http://www.roeined.nl/2014/10/17/de-magie-van-de-wherry/.
De clubgenoot op de onderste foto in het artikel is Wouter Verster, die sinds kort zijn eigen scheehouten wherry op Willem III heeft liggen.

Abcoude-Amsterdam kende dit jaar een magere editie met maar 21 inschrijvingen waaronder slechts twee scheehouten wherry’s. Tijdens het bier met ossenworst en bitterballen na afloop is het voornemen uitgesproken volgend jaar álle varende scheehouten wherry’s in de race te hebben. Coaches, begin vast met trainen!
Elke woensdagnamiddag en zondagmorgen vaart de scheehoutenploeg uit, en is er gelegenheid voor instructie.

 Posted by at

Snerttocht 2014

 Nieuws  No Responses »
Oct 18 2014
 

Op zaterdag 15 november is het weer tijd voor de jaarlijkse Snerttocht! Weer of geen weer gaan we het westelijke deel van de Amsterdamse grachten verkennen en sluiten af op Willem III met huisgemaakte, overheerlijke snert en een borrel. Verzamelen is om 15 uur op de club, en na genot van thee/koffie en een stukje koek vertrekken we rond half 4. Om 18 uur verzamelen we weer voor de snertmaaltijd.

Meld je aan tot maandag 10 november door een mail te sturen naar willem3ontour@gmail.com. De eigen bijdrage voor koffie, snert en een borrel is €5 per persoon. Nieuwkomers en beginnende roeiers zijn bijzonder welkom!

De tourcommissie

 Posted by at
Oct 03 2014
 

Op woensdag 29 oktober begint de outdoor weer; 18 frisse buitentrainingen om fit de winter door te komen. De Amstel, het Martin Luther Kingpark, de brug over de A2, het Kalfjeslaantje en de polder liggen voor je klaar. We verzorgen tot half maart elke woensdag om 19.00 een outdoortraining van een uur, inclusief warming up en cooling down. Iedereen kan mee doen, er is voor zowel beginners als gevorderden een uitdagend programma. De trainingen hebben een wekelijks wisselend doel. Van looptechniek tot circuitloop en van interval tot lange duur; het komt allemaal aan bod.

Wij verzamelen op woensdagen om 18.55 beneden in de hal. Het is gratis en inschrijven is niet nodig. Trek je hardloopschoenen en reflecterend jasje aan en doe mee!

Sportieve buitengroet van de outdoorcommissie
Martijn, Rob, Erik en Geertje

Heb je een vraag over de outdoor? E-mail Geertje op geerhaverkamp@hotmail.com

 Posted by at