May 20 2016
 

Het bestuur heeft op woensdag 18 mei besloten dat de termijn voor het afschrijven van een boot wordt verlengd naar 24 uur in plaats van de huidige 2 uur.  Dat betekent dat je nu je boot de avond van te voren alvast kan afschrijven. Dit is inmiddels in het afschrijfsysteem doorgevoerd.

Vergeet bij thuis afschrijven niet dat je de boot op de vereniging nog moet “meenemen” door op het afschrijfscherm te klikken op je reservering en je inloggegevens in te geven. Doe je dat niet, dan vervalt de reservering na 15 minuten en denken anderen de boot te kunnen afschrijven, terwijl deze aan het varen is.

May 20 2016
 

Willem III is bezig een plan te maken voor het verbeteren van het afroeisysteem. Hiervoor zijn we nog enige maanden met een groep bezig met de uitwerking. Er zijn voorlopig twee methoden om je klasse te behalen bij Willem III

  • Via de instructie voor klasse 1,2 en 3. Vraag hierover informatie bij je instructeur.
  • Door af te roeien bij de afroeicommissie, voor alle klassen. Ook als je vanuit een andere vereniging instroomt, kan je hiervoor inschrijven.

De komende periode zijn er 6 data gepland. Inschrijven verloopt via de datumprikker link hieronder. Per sessie kunnen maximaal 10 deelnemers inschrijven. Vergeet niet in de opmerkingen de bootnaam in te voeren en voor welke klasse je opgaat (of dat je komt voorroeien). De boot wordt voor je afgeschreven. Zorg dat je bij het tijdstip van aanvang de boot te water hebt liggen.
Vragen? mail naar afroeien@willem3.nl

Woensdag 25 mei 19:30
Zondag 12 juni 11:30
Woensdag 22 juni 19:30

Klik hier om je in te schrijven

Lentetocht 21 mei

 Nieuws  No Responses »
May 08 2016
 

Op zaterdag 21 mei organiseren we weer de prachtige Lentetocht!

Via de Gaasp roeien we naar het schilderachtige Gein en Abcoude. Daarna komen we via Waver en Ouderkerk aan de Amstel weer terug bij Willem III (ca. 32 km). Onderweglentetocht houden we een stop bij Langerlust (bij de Gaasperplas) voor koffie of een ander drankje, door de organisatie aangeboden. En er is een stop in Abcoude bij de Eendracht. Start 09:30 uur einde ca. 17:00 uur. De tocht wordt geroeid met wherry’s en gestuurde C-boten.

De kosten voor deelname bedragen €10 per deelnemer. Dit kun je overmaken op rekeningnummer NL75RABO0106651757, t.n.v. toercieWIII – o.v.v. lentetocht en je naam

Geef je op via willem3ontour@gmail.com, dat kan zowel als ploeg als individueel.

Tot 21 mei!

Toercommissie van Willem III

May 07 2016
 

Op 18 juni varen we weer de kortste nacht tocht, een tocht met de andere (burger) verenigingen van Amsterdam en Ouderkerk.
We vertrekken bij Willem 3 om 20.00 uur en varen gezamenlijk richting Ouderkerk, over de Waver en weer terug naar de Amstel. Onderweg genieten we van de ondergaande zon en versnaperingen. We roeien terug naar RIC waar de soep op ons wacht.

Meld je aan via de ledencommissaris en geef aan of je blijft voor de soep.

poster kortste nacht 2016

 Posted by at
May 04 2016
 

Dankzij een flinke donatie van een van onze leden, die graag anoniem wenst te blijven, hebben we nieuwe stoelen voor de sociëteit kunnen aanschaffen! Daarvoor is niet voor zomaar een merk gekozen, nieuwe stoelenmaar gaat het om Satelliet stoelen, een zeer bekend merk voor robuust horeca meubilair. Naast het feit dat het er prachtig uitziet is het effect op de akoestiek in de zaal verbluffend. Het bestuur is hiervoor natuurlijk enorm dankbaar.

Mocht U ook, indien gewenst anoniem, een donatie willen doen dan kunt u daar altijd onze penningmeester voor benaderen. Uiteraard krijgt u dan ook inspraak in de besteding. Er bestaan ook diverse mogelijkheden om dit fiscaal gunstig te doen. Willem III heeft altijd een lijst van nog onvervulde wensen.

 

Apr 25 2016
 
FullSizeRender

Beeld: Anja van den Herik (‘Tweehead’ 2016)


Mededeling van huishoudelijke aard:
DE LANDTONG KOMT ERAAN!


Zodra je aan de start ligt van ‘de Heineken’, ‘de Head’ of ‘de kleine Heads’ weet je als roeier: ik ben weer een jaar ouder. De honden kunnen blaffen wat ze willen, de karavaan trekt onvermijdelijk verder. In het nieuwe nummer van uw Willem III-clubperiodiek De Landtong veel aandacht voor de verroeide races: Verslagen vanuit de boot, vanaf de wal, vanuit de soos. Verslagen in woord, verslagen in beeld.

Maar we hebben meer want de wereld (van Willem III) bestaat niet alleen uit wedstrijden en gezelligheid. Willem III is als het leven zelve; ook andere verhalen en onderwerpen omringen ons – vrolijke, treurige en alles wat daar tussenin ligt. Gastredacteur(en Amstelbewoner) Guus Muller is voor ons in het verleden van onze omgeving gedoken. Zijn vertrekpunt: de Rozenoordbrug. De eerste brug die wij roeiers op weg naar Ouderkerk passeren. Een brug vernoemd naar de oude rozenkwekerij Rozenoord. Het is ook de plek waar in de Tweede Wereldoorlog 140 verzetplegers en gevangenen werden gedood door de bezetter.

In een tastend en meanderend verhaal reist Guus door het verleden, heden en de toekomst. Hij schrijft ook over de landlopers en einzelgängers die vandaag de dag onder en rondom de brug en in de omgeving van Willem III hun heil zoeken:

‘Iedere ochtend, om dezelfde tijd, kom ik hem tegen. Hoe koud, hongerig en nat is hij? Hoe gehard is hij in de omgang daarmee? Hoe ziet zijn dag eruit? Wat zijn zijn gedachten? Hoe klinkt zijn stem? Welke woorden gebruikt hij? Niets weet ik en ik stop niet om het hem te vragen. Ik ga er sowieso vanuit dat ik mij niet kan verplaatsten in zijn belevingswereld en dat hij mij niets zal zeggen van wat ik wil weten. De vreemdeling die ik voor mijzelf geworden ben fietst verder over de brug, samen met minstens 143 anderen per minuut om ergens heen te gaan. Hopelijk ergens binnen, waar het warm is.’ (fragment: Rozenoord, tekst: Guus Muller).

Dit (en meer moois) in De Landtong editie 3, jaargang 92.

Hoogachtend,

Redactie De Landtong.

 

Schipholfonds – stem op Willem III !

 Nieuws  Comments Off on Schipholfonds – stem op Willem III !
Apr 21 2016
 

Stichting het Schipholfonds is in 1994 opgericht op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid bij de omgeving tot uiting te brengen.

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om sportief bewegen te bevorderen. De doelgroep is zelfstandige verenigingen, scholen, stichtingen en andere organisaties binnen het werkgebied van het Schipholfonds.

Leendert van Dis heeft hiervoor Daan opgegeven.

Daan Dietsvorst, 12 jaar
Daan vraagt 4 drijvers voor skiffs. Daarmee kunnen (gehandicapte)kinderen veilig in een skiff roeien, omdat de boot dan niet meer kan omslaan. 4 kinderen kunnen tegelijk veilig het water op met een instructeur.

Er kan gestemd worden tot 29 april: http://bit.ly/244R0uC .

Alle informatie over het stemmen vindt u ook op onze website.

Door op de link te klikken kom je op de stem site van het Schipholfonds.
1. Klik op stem,
2. Kies Watersport
3. Kies vereniging
4. Klik op Willem III
5. Stem op 4 drijvers voor Willem III

 Posted by at
Apr 19 2016
 

Vrijdagavond eten op Willem IIIMet ingang van vrijdag 6 mei is het op vrijdagavond weer goed toeven bij Willem III.
Drie enthousiaste kokkies staan klaar om een zomerseizoen lang voor jullie te gaan koken. Annemieke Romeijn, Marijke Leyenaar  en Marian Konijn komen iedere vrijdag met een ander bord vol smakelijke Ottolenghi verrassingen.
De sociëteit met haar heerlijke terras is op vrijdagavond geopend tot uiterlijk 22:00 uur.

Wil je komen eten?  Meld je dan aan via het formulier. Het formulier is ook altijd te vinden op de website via het menu onder “Willem III” “Club & Sociëteit” “Vrijdagavond eten”.

Voor de maaltijd wordt 10 euro contant afgerekend. Aanmelden voor donderdagavond 20:00 uur. Bij minder dan vijf aanmeldingen koken wij niet en wordt iedereen per e-mail op de hoogte gebracht.
De maaltijden worden tussen 19:00 en 21:00 uur uitgeserveerd.

Kijken we allen niet uit naar mooie, lange, zwoele vrijdagavonden op het terras van W3?

 Posted by at
Apr 17 2016
 

Tussen 23 april en 15 oktober organiseren de Amsterdamse burgerroeiverenigingen regiowedstrijden.

Er worden vijf wedstrijden gehouden, door elke roeivereniging een: drie op de Amstel, een op het Noorder Amstelkanaal en een op de Bosbaan. Hieronder meer informatie.

Afstand:
De afstand die geroeid moet worden varieert per vereniging waar de wedstrijd plaats vindt. De afstanden zijn minimaal 500, maximaal 1.000 meter. De vereniging bepaalt of er gekeerd moet worden tijdens de wedstrijd rond een keerboei of dat de afstand in een rechte lijn afgelegd dient te worden.
Soort wedstrijd: In de meeste gevallen zullen twee boten tegelijkertijd naast elkaar starten. In een enkel geval starten de boten met een korte tijdsspanne ertussen.
Aantal wedstrijden per dag: Elke ploeg roeit de afstand twee keer: een keer in de ene baan, een keer in de andere baan.
Boten en teams: Er wordt gevaren in de volgende boottypes: C2x+, C4x+ en 4x+ Dames, heren en mix, alleen leden van burgerroeiverenigingen. Teams van studentenverenigingen zijn van de wedstrijd uitgesloten.
Kleding: Het is verplicht te roeien In wedstrijdtenue van de vereniging waar men roeit.
Inschrijven: De inschrijving moet voor elke wedstrijd opnieuw gebeuren en dient een week van tevoren binnen te zijn, zie de wedstrijden en aanmeldadressen hieronder. Vermeld bij inschrijving de ploegleden, hun geboortejaar en het boottype.
Kosten: De kosten per persoon zijn 5 euro, te voldoen op de dag van de wedstrijd zelf bij het wedstrijdsecretariaat. Wie wordt de winnaar: Per regiowedstrijd is er één overall winnaar per categorie. Per meegedane wedstrijd worden extra punten toegekend voor de finale op de Bosbaan. De ploeg moet tenminste 50% zelfde roeiers hebben bij iedere wedstrijd om punten te halen voor de finale.
Prijs: Taart voor de winnende ploeg, bij de finale op de Bosbaan een blik.
De wedstrijden en opgeven:
23 april Willem III ledencommissaris@willem3.nl
21 mei RIC regioroeien@ricamsterdam.nl
11 juni Poseidon roeien@rzvposeidon.nl
3 juli De Amstel instructie@amstelroei.nl
8 oktober De Hoop regioroeien@karzvdehoop.nl