Feb 05 2016
 

Aan het jaarverslag van de afroeicommissie is helaas een stuk toegevoegd dat niet is geschreven door de afroeicommissie.  De twee laatste alinea’s zijn een mededeling van het bestuur.  Zij luiden:

Het afroeien zal de komende maanden een verandering ondergaan: de examens zoals die normaliter plaatsvonden voor de klasse 1,2,3 en 3b, zullen vanaf heden afgenomen worden door de coördinerende instructeurs in plaats van door de afroeicommissie.

De eisen voor de klassen blijven hetzelfde. De afroeicommissie zal de examens voor klasse 4 en 5 blijven doen, naast instructie aan de instructeurs en de coördinerende instructeurs die vanaf heden het afroeien begeleiden. De instructeurs en de afroeicommissie zullen daartoe in vergadering bijeenkomen onder voorzitterschap van de ledencommissaris. In die vergaderingen wordt de praktische kant voorbereid en begeleid.

 Posted by at
Feb 05 2016
 
Lijkt het je leuk om tijdens de Head of the River achter de schermen mee te helpen, geef je dan op als vrijwilliger. Roei je zelf mee met de Head, of kun je alleen een blok of dagdeel helpen, dan zien we je nog steeds graag komen! We hopen je op 19 en 20 maart 2016 te kunnen verwelkomen in ons organisatieteam!
Opgeven kan via deze pagina.
 Posted by at
Jan 30 2016
 

Voor ervaren en aankomende stuurlieden

Op dinsdagavond, 16 februari om 19.30 uur geeft Lidwien Vriend tips en aanbevelingen over de techniek en de praktijk van het sturen op de grote langeafstandswedstrijden. Plaats: de sociëteit van Willem III.

Lidwien heeft grote nationale en internationale ervaring als stuurvrouw, o.m. van de succesvolle Compaan-acht. Ze maakt je op deze avond deelgenoot van de geheimen van een goede voorbereiding, lastige inhaalsituaties, omgaan met moeilijke weersomstandigheden, wedstrijdtactieken en motiveren.

Je kunt er veel van opsteken!
Aanmelden tot 14 februari bij Els Jorritsma, bestuur@willem3.nl.

 Posted by at
Jan 30 2016
 

Beste roeier,
Eind augustus 2016 staat Nederland alweer helemaal in het teken van de Wereldkampioenschappen roeien. Na het succes van de WK 2014 op de Bosbaan is het nu de beurt voor de Willem-Alexanderbaan om de roeiwereld te ontvangen. Als alles volgens plan verloopt is er net goed gescoord op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tijd dus om het roeien met zijn allen te vieren dichtbij huis. Wat is er een beter moment dan het grootste WK uit de geschiedenis van de internationale roeibond FISA? Het evenement combineert de WK Senioren met het WK onder 23 en het WK Junioren.

U wilt daar natuurlijk bij zijn en we bieden daarvoor uitgebreid de kans. Als lid van een van de bij de KNRB aangesloten verenigingen krijgt u namelijk tot 31 mei maar liefst 30% korting op de toegangsprijs. Maar om het vieren nog eenvoudiger te maken kunt u op 30 januari gebruikmaken van onze speciale One Day Only actie. Tijdens het AEGON Nationaal Roeicongres wordt officieel het startschot gegeven voor de kaartverkoop en daar kunt u ook van meegenieten. De aanwezigen op het congres kunnen ter plaatse hun kaart kopen met 50% korting, maar de thuisblijvers kunnen in dat weekend ook gebruikmaken van de aanbieding door hun kaartjes via de speciale webshop te kopen op www.rotterdam2016.com/tickets

Ook als vrijwilliger kunt u natuurlijk zelf uw steentje bijdragen. Op onze website www.rotterdam2016.com/volunteers kunt u veel meer informatie vinden over het evenement en de functies voor vrijwilligers.

 Posted by at
Jan 27 2016
 

Mededeling van huishoudelijke aard:

Extra, extra, read all about it… DE LANDTONG #1, 2016

rene (2)

Beeld: Rene Kops

Het zal niet lang meer duren of de nieuwe De Landtong (jaargang 92) wordt door uw postbode bezorgd. Het is een omvangrijk nummer niet in het minst vanwege de vele jaarverslagen. Persoonlijk vindt Chef dit interessante lectuur. De verslagen en rapporten geven een goed beeld van wat er speelt op ‘de firma’ Willem III. Vanuit ettelijke perspectieven en in uiteenlopende stijlen wordt het reilen en zeilen van ‘onze RV’ in kaart gebracht. Soms is het (zeker voor ‘n Elsschotliefhebber) ronduit smullen: ‘Teneinde een goede begrotingsindicatie te kunnen overleggen voor de verwerving van de subsidies werd bij diverse aannemers offerte aangevraagd.’

Om tegenwicht te bieden aan al die informatie zagen we ons als redactie uitgedaagd ook óns gewicht in de strijd te gooien. En dan niet à la Boorman met lood gewikkeld om een partij oud ijzer, maar met goud, 24-karaats het liefst.

En ja, we vonden weer een schatkist.

Zo is er het verhaal waarin we aanmonsteren op een Noorse Seksring om al roeiend maar liefst 100 km af te leggen. Ervaar deze winterse tocht van Rene Kops in ‘Naar Levanger (en terug)’. Verder doet Wulf Beckmann tegenover Elke een boekje open over de inhoud van zijn 8,5 kilo zware rugzak. Jet Rutgers stelt ‘haar meiden (en stuurman)’ voor en Jaap de Jong (Jonge Holland Acht 2015) neemt ons mee naar een prijzengala.

En dan zijn er de bijdragen van ons vaste keurkorps: Thera praat ons bij over de gevaren van omslaan en onderkoeling; Bas mijmert over roei- en watergerelateerde poëzie; Wouter Verster bespreekt de biografie van een van ’s werelds beste skiffeurs Vjatsjeleslav Ivanov en we verwelkomen onze nieuwe columnist Kees ‘de overpeinzer’ Hodde.

En verder: Golfbrekers, Het Archief, ingezonden brieven, het Woord van de Voorzitter en een Redactioneel waarin Chef zijn licht laat schijnen over zijn ervaring met boten.

Veel leesgenoegen en inspiratie gewenst,

(de redacteuren van) De Landtong

Jan 19 2016
 

Op vrijdag 29 januari om 18:00 a.s. geeft barokensemble Eik en Linde (met daarin Willem-3-leden Florrie van der Kamp en Sven Rotteveel Mansveld) een try-out-concert exclusief voor Willem-3-leden en hun introducés. Het programma heeft de titiel ‘Kaapse violen, muzyck tussen Noort- en Suyder See’. Op deze datum rondde ‘De Eenhoorn’ onder bevel van Willem Schouten precies 400 jaar geleden (29 januari 1616) een Kaap die de kapitein naar zijn geboorteplaats Hoorn vernoemde. Ter gelegenheid daarvan stelde Eik en Linde met barokmuziek uit de daaropvolgende Gouden Eeuw samen met composities geliëerd aan ‘de Lage Landen’: Vivaldi, Corelli, Hellendaal, Hacquart en Locatelli. Niet te missen voor een echte roeier van stavast.
Op voorinschrijving is er een eenvoudige maaltijd beschikbaar á € 9,00: opgeven bij sven@eiklinde.nl. Een kopje soep met stokbrood/voorgerecht  in de pauze (ca 18.45) en een hoofdgerecht na afloop (ca 19.45). De bar is natuurlijk open!

 Posted by at
Jan 19 2016
 

Vandaag bereikte ons het zeer trieste bericht dat Ilona Gerritsen, echtgenote van Gerard Gerritsen, op 18 januari 2016 plotseling is overleden als gevolg van een hartstilstand. Gerard en Ilona wonen al vele jaren in de beheerderswoning van onze vereniging.

Wij wensen Gerard, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Klik hier voor de rouwkaart

Bestuur van R.V. Willem III