Jun 08 2016
 

Willem 3 anno 2025?De gemeente heeft plannen om een woonwijk te bouwen aan de Amsteloever. Tuinpark Amstelglorie moet hiervoor wijken en ook het natuurgebied bij de woonboten wordt bedreigd. Als de plannen doorgaan zal er een woonwijk pal naast Willem III komen en verliest de vereniging haar rustige, ruimtelijke karakter. Dan wordt Willem III net zoiets als De Hoop nu is. Het betekent minder ruimte rond de club, minder parkeerplekken en betaald parkeren. Tuinpark Amstelglorie is een petitie gestart tegen de bouwplannen. Het is van belang dat er zoveel mogelijk handtekeningen worden verzameld voor 14 juni, want dan beslist de gemeente of de Amsteloever een bouwlokatie wordt. Dus oproep aan alle Willem III leden: teken en verspreid de petitie!
https://petities.nl/petitions/geen-woonwijk-op-tuinpark-amstelglorie

 Posted by at
Jun 24 2016
 

Met drie overwinningen bij het NK junioren groot was Jorke Kooijenga de meest succesvolle roeier van Willem III. Met zijn vrienden Olav Molenaar (Spaarne), Gert Jan van Doorn (Die Leythe) en Thomas van Olderen (Cornelis Tromp) roeide hij naar de winst in de J18 4x- en J18 4-. Aangevuld met Pieter-Bas Kerpestein en nog drie roeiers werd ook de J18 8+ gewonnen.

Op zaterdag bij de ARB was er succes in de skiff voor Jaap de Jong die wint in het nummer B1x en op zondag voor Bouke Hoekstra (J14) als eerste over de finish kwam na 500 meter hard skiffen.

Jun 19 2016
 

From Monday 20 juni 2016 until 1 july we welcome a group of USA juniors will be training at Willem III. Coaching is arranged by TopRow and Sparkswill be done by Diederik de Boorder,  Erik Mus and Julien Ruhl (Julien is also coordinator). It will be a group of 8 talented juniors from across the USA.

More info on http://sparksconsult.com/why-row-in-holland/

Jun 14 2016
 
De Senioren (niet-olympische nummers), Onder 23 en Junioren Wereldkampioenschappen 2016 worden van 20 tot en met 28 augustus 2016 gehouden in Rotterdam op de Willem-Alexanderbaan.

Tot 30 juni loopt er een actie waarbij de kaartjes met korting kunnen worden gekocht.  Het werkt simpel: op de website www.rotterdam2016.com/bezoekers/kaarten/ klikt u het het knopje ‘coupon’ of ‘kortingscode’. Daarna vult u in ‘2016‘ en klikt op ‘apply’. Vervolgens verschijnen er een aantal extra kaartjes met de toevoeging KNRB dit zijn de extra voordelige varianten van de kaartjes. Een extra uitleg voor het gebruik van de kortingscode staat hier. Wij hopen u te kunnen begroeten tijdens het WK in augustus.

Ongenode gasten

 Nieuws  No Responses »
Jun 07 2016
 

Elk jaar in de zomer hebben we nogal wat ongenode gasten. Het betreft vaak sloepen die komen afmeren om naar het toilet te gaan, maar ook complete families die over land komen en de hele middag neerstrijken op een (buiten)vlot. Mochten jullie deze mensen aantreffen, dan zou je ze vriendelijk kunnen vragen of ze lid zijn, en zo niet of ze dan het terrein dan meteen willen verlaten. Is het niet pluis, of krijg je een grote bek, dan kan je een bestuurslid of 0900-8844 bellen. Komen de ongenodigde gasten ook binnen dan is 112 het aangewezen nummer.

May 28 2016
 

Zaterdag 25 juni aanstaande organiseert de Toercommissie van Willem 3 de jaarlijkse Sloterplastocht. Via het Plan Zuid van Berlage, de Nieuwe Meer en het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Cornelis van Eesteren (via de Sloterplas) terug via oud West ontdekken wij vanaf het water op een andere manier de stad.

De tocht is ongeveer 30 km lang. We passeren 3 sluizen. Verzamelen om 9 uur bij Willem 3, vertrek is om half 10.
Tussendoor zullen we stoppen voor een lunchpauze aan de Sloterplas en een drankje bij Grand Café Fossa aan de Erasmusgracht aangeboden door de toercommissie.

Denk aan de nodige zonnebescherming, extra kleding voor eventueel sturen, genoeg eten en drinken, en neem je mobiele telefoon mee, de sluisbediening bij de Sloterplas moet telefonisch aangevraagd worden.

Je kunt je aanmelden als individu of als groep via willem3ontour@gmail.com.
Uiterlijke datum van inschrijving is 20 juni. Minimaal vereist is Klasse 1. De kosten bedragen 10 euro per persoon.
Graag voor 20 juni overmaken op rekening NL75 RABO 0106 6517 57 t.n.v. Roeivereeniging Willem III onder vermelding van Sloterplastocht 2016 en je naam.

 Posted by at

Head First race

 Nieuws  No Responses »
May 28 2016
 

De Head First Race is een roeiwedstrijd over 8 km voor het goede doel: onderzoek naar dementie. Alle leeftijden, boottypes en mixed ploegen roeien tegen elkaar. Voor het berekenen van de uitslag gebruiken we een omrekenfactor.

Onervaren roeiers kunnen meedoen aan de ergometer estafette in teams van 4 personen, en nieuw dit jaar is de Run: 5 of 10 hardlopen om de roeibaan! Voor de allerkleinsten is er de KidsRun, dus echt iedereen kan meedoen aan deze strijd tegen dementie! Na de race is er tijd voor ontspanning op het gezellige Aegon Alzheimerplein, met foodtrucks en live muziek.

Zien wij u op 17 september? Zie voor meer informatie en inschrijven headfirstrace.nl

 Posted by at
May 25 2016
 

De 123e Koninklijke Holland Beker is dit jaar, op 4 en 5 juni, weer terug op de Bosbaan. De starts van de finales van de hoofdnummers zijn geprogrammeerd op zondag 5 juni a.s. van 15:00 tot 16:00 uur.

Deze beroemde internationale wedstrijd werd in 1886 voor het eerst op de Amstel geroeid en verhuisde in 1937 naar de Bosbaan. De Koninklijke Holland Beker is hèt jaarlijkse evenement waar roeiend Nederland elkaar treft.

Vanaf 16:15 uur vinden in de centrale horeca tent naast de tribune, het KHB House, de verenigingsborrels plaats. Alle Amsterdamse burgerroeiverenigingen (Willem III, RIC, De Hoop, De Amstel en Poseidon) hebben daar hun eigen ontmoetingspunt.

Graag nodigen wij je uit om zondag 5 juni a.s. de finales van de Holland Beker te komen bekijken en daarna met alle aanwezige leden een borrel te drinken in het KHB House op de Bosbaan.