DE LANDTONG #6

 Nieuws  No Responses »
Dec 19 2014
 

De LandtongTussen tal van enveloppen, in een variëteit waar je ‘u’ tegen zegt, in kleur en formaat, zal op de PostNL postsorteercentra in den lande een dezer dagen ook het korenblauwe kerstnummer van De Landtong de kop opsteken, want, jawel, jawel… hij komt, hij komt.

Met in dit nummer: een feestelijk omslag, een portretinterview met onze voorzitter, een avontuurlijke boekbespreking, poëzie van Komrij in de waterwoordencolumn, De Inzendingen en meer:
Golfbrekers, columns, brieven, UIT DE KAST, Wij Willem III.

Fijne feestdagen en veel leesgenoegen,
(de medewerkers van) De Landtong

 Posted by at
Dec 18 2014
 

De toercommissie organiseert ook in 2015 weer een paar mooie en gezellige toertochten. Het jaarlijks hoogtepunt de Grachtenlichtjestocht in september. Wij zijn vijf enthousiaste mensen  en we kunnen best nog een paar collega’s gebruiken.

Wil jij ons helpen? Of wil je meer weten?

Stuur dan een mail naar willem3ontour@gmail.com of neem contact op met Cecilia Maubach via  06 33020904

 Posted by at
Dec 18 2014
 

De soos is gesloten met de komende feestdagen op:

  • woensdag 24 december
  • zaterdag 27 december
  • woensdag 31 december
  • zondag 28 december is de soos open van 10 tot 13 uur

De Nieuwjaarsreceptie is op zondag 4 januari om 12 uur
Het Medewerkersdiner is uitgesteld tot zaterdag 11 april 2015. Dit komt door de verbouwing van de keuken in januari en februari 2015.

 Posted by at
Nov 26 2014
 

Roei mee langs de verlichte kunstwerken in de stad op 27 december.
Na afloop buffet en pubquiz bij De Hoop.amsterdam light festival 2014

Versier je boot met lichtjes. De mooiste boot wint de lichtbokaal.

Kosten voor het buffet 11 euro.

Vertrektijd 17.00 uur bij De Hoop, 16.30uur bij Willem III.
Start buffet 19.30 uur.

Aanmelden per email bij ledencommissaris@Willem3.nl
voor 20 december

 Posted by at
Nov 25 2014
 

Het jaar loopt weer teneinde, Kerstmis staat al gauw weer voor de deur.

Het bestuur nodigt u dan ook uit voor het Kerstdiner.  Dit zal plaatsvinden op vrijdag 19 december. U bent van harte welkom vanaf 18.00 uur.

De kosten voor het diner bedragen eur 25,– per persoon, exclusief drankjes, te betalen voorafgaand aan het diner.

U kunt zich opgeven bij Els Jorritsma per email bestuur@willem3.nl of via het aanmeldingsformulier dat u kunt vinden in de sociëteit. Met dieetwensen kan rekening gehouden worden, gaarne vernemen wij dit bij uw aanmelding.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet voor 14 december.

 

Nov 18 2014
 

De LandtongVoor de kersteditie van De Landtong (#6) nodigen we u uit in de pen te klimmen. We vragen u om een herinnering, anekdote of gebeurtenis uit 2014 in te sturen als antwoord op onze vraag:

Wat was uw Willem III- of roeimoment van 2014?

Het kan een hoogte- of dieptepunt zijn. Of juist een gebeurtenis die gemiddeld is, maar juist daarom zo vertrouwd. Het kan gaan over die perfecte haal; het eerste Kuyt gebakje ooit; de dag dat u op de vereniging uw nieuwe partner tegen het bekoorlijke lijf liep of ‘u’ onlangs zilver op de junioren WK in Hamburg haalde.

Inzendingen worden in het laatste nummer van 2014 geplaatst*.
Inleverdatum: 24 november.
Lengte: maximaal 200 woorden.

Waar: redactie@willem3.nl

We zien uw bijdragen graag tegemoet,

Namens de redactie,

Ferry Wieringa

*= Als de bijdragen overweldigend in aantal blijken te zijn, dan zullen wij, om te voorkomen dat er in december naast de stapel kerstkaarten, ook een clubblad ter dikte van een telefoonboek op uw deurmat valt, een selectie publiceren.

 Posted by at
Nov 02 2014
 

Op zaterdag 15 november vindt weer onze jaarlijke Snerttocht plaats. Vergeet niet je aan te melden en stuur een mailtje aan willem3ontour@gmail.com!

Voor diegenene die één tocht niet genoeg vinden of die op 15 November niet kunnen is er nog een prima alternatief bij Roeivereniging de Amstel:

Ook deze winter organiseert R&ZV De Amstel op zondag 14 december ‘IJs en weder dienende’ de Koning Wintertocht. Een tocht dwars door Amsterdam, langs grachten waar je normaal niet zo makkelijk kunt roeien! Rond 11 uur​ vertrekken​ ​we ​vanaf het vlot.
Natuurlijk zorgen we ook goed voor de binnenste mens: tijdens de tocht kun je rekenen op een warme versnapering en na afloop eten we traditiegetrouw samen een heerlijke kom snert. De tocht kost 15 euro per persoon. Inschrijven per boot is verplicht. Een aantal boten vertrekken vanaf een andere vereniging in Amsterdam, ivm de grote belangstelling.

Schrijf je snel in!
Continue reading »

 Posted by at
Nov 02 2014
 
Evenals vorig jaar organiseert RIC-Amsterdam aan het begin van de winter de MidWinterMarathon, een marathon over 54 kilometer om en door Amsterdam. De tocht was vorig jaar behoorlijk succesvol, ondanks het koude en natte weer (maar wat wil je ook, eind december).
Op 20 december hopen wij (maximaal) 45 ploegen te ontvangen om aan deze tocht, die nu al een traditie is, deel te nemen. Vereisten zijn op het weer afgestemde kleding en marathon-ervaring (minimaal één eerdere marathon dit jaar). De tocht kan geroeid worden in een C2, C3, C4 of een wherry. RIC heeft slechts in zeer beperkte mate boten te huur.
Opgeven kan tot uiterlijk maandag 1 december op de site van RIC. Meer informatie is te vinden op midwintermarathon.ricamsterdam.nl.
Op die site vind je ook een inschrijfformulier. Voor vragen mail welmoed.kaan@planet.nl
 Posted by at

Vogalonga

 Evenement  No Responses »
Oct 27 2014
 
De Vogalonga is een toertocht van 32 km in en om Venetie op 1ste Pinksterdag. Deze keer valt het op 25 mei 2015.
Het is ontstaan in 1974 als protest tegen de vervuiling en verwoesting door het gemotoriseerde verkeer op het water. De eerste keer werd de tocht gehouden in 1974.
De tocht gaat van voor de St Marco eerst naar het westen en vervolgens naar de eilandjes in het noorden en weer terug naar de Grand Canal.
Het is een heel bijzondere ervaring om mee te roeien. De tocht is vooral geschikt voor Wherry’s maar ook C4-ren kunnen hier prima aan mee doen. Er doen meer dan 2000 boten mee: alles wat zich niet gemotoriseerd voortbeweegt kan zich inschrijven. Het is geen wedstrijd!!.
De Amsterdamse verenigingen, de Hoop, Poseidon, RIC, de Amstel en Willem III willen hier een gezamenlijk project van maken. Wij organiseren het transport van de boten heen en weer, de inschrijving en de overnachtingen.
Om enig idee te krijgen hoeveel mensen hierin geïnteresseerd zouden zijn doe ik een oproep aan eenieder mij te laten weten of er interesse is. Het is nog geen aanmelding!
Dit kan het beste via de mail: ledencommissaris@willem3.nl
Laat het weten!
 Posted by at

Instructeurs

 Vereniging  No Responses »
Oct 27 2014
 

We hebben dringend behoefte aan nieuwe instructeurs voor de klasse 1,2 en 3.

We hebben allemaal leren roeien van vrijwilligers en nu is het uw beurt!
We roepen iedereen op die klasse 3 heeft om zich hiervoor aan te melden. Het is niet alleen leerzaam voor de leerling maar ook voor jezelf.
Er zal een beginnende instructeurscursus (BIC) worden aangeboden.
Aanmelden kunt u bij ledencommissaris@willem3.nl

 Posted by at