Afroeien

 Nieuws  No Responses »
Aug 02 2016
 

Willem III is in de laatste fase van het uitwerken van een nieuw afroeisysteem. Het plan is uitgewerkt en aan betrokkenen gepresenteerd. In afwachting van het samenstellen van een nieuwe afroeicommissie worden er nog enkele examendata georganiseerd door de tijdelijke afroeicommissie. Voor nieuwe data klik op Lees meer

Continue reading »

Aug 27 2016
 

Het bestuur van Willem III feliciteert de roeiers die zich op het WK onder 23 met zo veel inzet én succes hebben ingezet. Speciaal natuurlijk de mannen van de gouden Acht, die voor een belangrijk deel – roeiers én coaches – hun thuisbasis op Willem III hebben: Max, Lex, Simon en Michiel, en Willem Jan en Paul. En ‘onze’ Abe Wiersma die in de dubbeltwee brons won.

Wij zijn blij en trots op jullie!

 

 

Aug 26 2016
 

De SB8+  met onze clubgenoten Max Ponsen, Lex van den sb8+2016Herik, Michiel Mantel en Simon van Dorp aan boord, met Maarten Hurkmans, Jaap Scholten, Nelson Ritsema, Michiel Oyen en stuur Diederik van Engelenburg, gecoached door Willem-Jan de Widt (Willem III) en Diederik Simon (Nereus) heeft zojuist het wereldkampioenschap behaald met een voorsprong van ruim 3 seconden op nummer 2

Aug 26 2016
 
De Junioren Holland Acht, voorgeslagen door Willem III’er Jorke Kooijenga, heeft zich vanmorgen geplaatst voor de finale van het junioren-WK in Rotterdam.
De acht herstelde zich in de herkansingen goed van de vierde plaats in de serie op ruime achterstand, en kwam als tweede binnen. Met 5.59,16 een seconde achter Italië (5.58, 21) en een krappe seconde voor Roemenië. De andere herkansing werd gewonnen door Duitsland in 5.51,77.
Op het EK in Litouwen in juli veroverde de Nederlandse acht zilver, achter Duitsland en voor Roemenië.
Uitzending zondag 13.45 uur via worldrowing.com.
De vier-zonder, met Naomi Visser van Willem III op twee roeit zaterdag 16.20 uur de halve finale.
WIII’ers Lodewijk Tilanus en Thomas Hogeboom werden in de dubbel-vier vijfde in hun kwartfinale en zijn uit de race om de winst.
Bram Schwarz van Het Spaarne, vorig jaar slag van de gouden Junioren Holland Acht in Rio, plaatste zich als skiffeur voor de halve finales, via een derde plaats in zijn kwartfinale.
Aug 24 2016
 

Op het WK roeien onder 23 heeft de Nederlandse acht zijn halve finale gewonnen, en roeit vrijdagmiddag voor goud. Ook de mannen-dubbeltwee met Abe Wiersma (en boeg Amos Keyser) heeft de finale bereikt.

De nationale acht met onze clubgenoten Max Ponsen, Lex van den Herik, Michiel Mantel en Simon van Dorp aan boord, met Maarten Hurkmans, Jaap Scholten, Nelson Ritsema, Michiel Oyen en stuur Diederik van Engelenburg, finishte met bijna een lengte voorsprong op Roemenië. De wedstrijd was in de pocket, gecontroleerd roeiend in tempo 34-35 in 5.38,9. De Roemenen finishten in 5.41,0.
Deze onder-23 Holland Acht is een voortzetting van de Junioren Holland Acht die door Willem-3’ers Willem Jan de Widt en Paul Hartog in 2014 naar zilver en in 2015 naar goud werden gecoached op het junioren-WK. Nu is de coach Diederik Simon van Nereus.
Zowel de Engelse als de Nederlandse commentatoren waren uitzinnig over de stijl waarin de wedstrijd werd gedomineerd. ‘Héél mooi roeien, het is láng – het betere roeien, daar mag u voor klappen, juichen en schreeuwen!’

Continue reading »

Lichtjestocht 2016

 Nieuws  No Responses »
Aug 22 2016
 

Op zaterdag 24 September gaat weer de befaamde lichtjestocht van Willem III van start. Met roeiers uit heel Nederland en omstreken vertrekken we vanaf 18:30 ( verzamelen is vanaf 17:30 ) en verkennen de grachten van Amsterdam in het schemerlicht en in het donker. Aansluitend komen we weer bij elkaar voor een borrel en hete soep op de vereniging. Wil je meedoen, stuur dan zo snel mogelijk een mail aan toercommissie@willem3.nl , want we zijn al aardig vol. De kosten zijn € 10 per persoon. Voor leden van verenigingen die een boot van Willem III huren komt daar nog € 5 per persoon bij.

 

Aug 22 2016
 

Om de vrijwilligers te ontlasten en aan de grote vraag naar instructie klasse 4-5 te voldoen organiseert Willem 3 een intensieve instructie week met betaalde TopRow coaches. Vijf avonden in de week van 19 september van 17.30 uur tot 19.30 uur; in korte tijd de roeitechniek verbeteren evenals het bootgevoel en het manoeuvreren. Kosten 100 euro Pas bij deelname van 6 personen gaat de cursus door. O je op te geven of bij vragen voor meer informatie ledencommissaris@willem3.nl

 

Vermiste ketting

 Nieuws  No Responses »
Aug 21 2016
 

Van Liesbeth Ras ontvingen wij het volgende verzoek: “Op maandagavond 8 augustus heb ik na het roeien mijn kettinkje met kleine schakeltjes, waarschijnlijk op een van de rijen met kluisjes, laten liggen. Het kettinkje is mij bijzonder dierbaar en ik zou het heel erg graag terug hebben. Als iemand het heeft gevonden laat het me dan alsjeblieft weten via liesbeth_ras@hotmail.com of gooi het in kluisje 0129 (op naam van Nynke Jensma). Alvast enorm bedankt!”

Aug 16 2016
 

Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van een buitengewone ledenvergadering. Deze wordt gehouden in het clubgebouw  van de roeivereniging op woensdag 14 september, aanvang 20.00 uur.

Agenda:

Opening van de vergadering door de voorzitter

  1. Goedkeuring van de notulen van de ALV van 9 maart 2016, vermeld in de Landtong nummer 3/2016
  2. Aanpassing van de contributie, zie het voorstel hiertoe in de bijlage. Klik hier voor het voorstel
  3. Voorstel tot aanpassing van de wedstrijdkleding.
  4. Rondvraag
  5. Sluiting van de vergadering.