Jul 26 2016
 

Vanuit het gmail account van de tourcommissie zijn phishing mails uitgestuurd naar iedereen die wel eens contact heeft gehad met dit mail adres. Dit is een mail adres dat de tourcommissie zelf beheert. Het is heel geraffineerd, want de afzender is willem3ontour@gmail.com, maar de mails zijn verstuurd vanaf willem3ontour@hotmail.com. Dit account staat niet onder beheer van de IT commissie. De tourcommissie is verzocht het wachtwoord te wijzigen, maar het lijkt erop dat Google het account inmiddels geblokkeerd heeft. Het spreekt vanzelf dat je niet moet ingaan op het verzoek in de mail.

Jul 15 2016
 

Willem III is een van de mM164x H4K (c) Lars Veling (half)eest succesvolle junioren verenigingen van Nederland. Deze successen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe coaches. Heb je ervaring met wedstrijdroeien dan kunnen we jouw bijdrage zeer goed gebruiken. Je hoeft niet voor alle dagen beschikbaar te zijn. Meestal vorm je een coach team met iemand anders.
Meld je aan bij Paul Hartog (hoofdcoach@willem3.nl) of bij Adri Middag (wedstrijdcommissaris@willem3.nl).

 

Jul 08 2016
 

Op zondag 21 augustus organiseert Willem III weer de Magnum lange afstandstocht. Dit is een 58km lange prestatietocht over groene hart riviertjes en de vecht met 2 keer een (begeleide) oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal.

De kosten zijn € 10 per deelnemer. Indien een boot wordt gehuurd van Willem III kost dat € 5 per deelnemer extra. Aanmelden en betalen op NL 75 RABO 0106 6517 57 tnv toercommissie Willem III graag voor 15 augustus.

Informatie en aanmelden: willem3ontour@gmail.com

 Posted by at
Jul 03 2016
 

De jeugd van Willem III heeft met goed resultaat deelgenomen aan de jeugdwedstrijden bij buur RIC.

Tom Flendrig werd eerste van 19 ploegen bij de J14 1x, maar ook samen met Joost van Asperen bij de J14 2x. In dat veld deden maar liefst 27 ploegen mee!

Een eerste plek was er ook voor Anna Bruil in een combi in de M12 C4*,voor Pieter Helleman in de J10 1x en voor Annelieke van Lieshout, Maaike de Braal, Lucas van der Wurff en Olivier de Hertog met stuur Myrthe Koolstra in de mix 12 C4*.

In de moeilijke (winderige) omstandigheden zijn er mooie prestaties neergezet door alle roeiers. Alle uitslagen van alle 26 WIII-ploegen kun je vinden op http://jeugdwedstrijd.ricamsterdam.nl/uitslagen.

Jun 30 2016
 

Tijdens de halve finale moet de acht zijn meerdere erkennen in de “A” acht van Molesey. Onze acht komt nog wel als eerste uit de start ondanks een mishaal, maar hadden een lagere baan snelheid. De race kan hier bekeken worden.

Tijdens de derde race bood Belvoir Ruderclub Zürich goed tegenstand tijdens het begin van de race. Uiteindelijk wordt er gemakkelijk gewonnen met vier en halve lengte voorsprong. Het tijdschema voor morgen kun je aan het einde van de dag vinden op https://www.hrr.co.uk/crews/timetable/.

De tweede race was snel beslist na de start. Er werd makkelijk gewonnen van Kingston Rowing Club. Morgen om 3:40 kunt U de wedstrijd live volgen op https://www.youtube.com/user/HenleyRoyalRegatta.

De eerste race van de Willem III acht op de Henley Royal Regatta is gewonnen. Al na een paar 100 meter leide onze acht met een comfortable voor sprong. Uiteidelijk werd Commercial Rowing Club (Ireland) verslagen met bijna vier lengtes. De heren kunnen zich nu voor bereiden op de volgende wedstrijd donderdag 30 juni om 20:00 Nederlandse tijd.

Jun 28 2016
 

Van onze buurvereniging ontvingen wij het volgende:

Dit jaar viert Skøll haar 10e lustrum. Als onderdeel van dit lustrum organiseren wij op donderdag 7 juli een vlootschouw. Hierbij zullen wij bijna de gehele vloot van Skøll op de Amstel leggen. Met de vloot zullen wij van Skøll tot net na de Berlagebrug roeien. Dit houdt dus in dat wij met erg veel boten tegelijkertijd op de Amstel liggen, wat voor uw roeiers tot enige overlast kan leiden. De vloot zal tussen 17.00 en 19.00 uur ongeveer op het water liggen. Alle roeiers en stuurtjes zullen uiteraard geïnstrueerd worden goed stuurboordwal te houden en ook staan er velen van ons op een aantal uitzichtpunten. Maar om ongelukken en irritatie te voorkomen willen wij u vragen dit ook naar uw leden te communiceren, zodat zij hier ook van op de hoogte zijn en er tot op zekere hoogte rekening mee kunnen houden. Mocht u naar aanleiding van deze mail vragen hebben, dan zijn wij bereikbaar op dit e-mailadres (lustrum@skoll.nl). . Tevens bent u natuurlijk allen van harte uitgenodigd om te komen kijken op 7 juli. Wij hopen op uw begrip.

Jun 27 2016
 
VERSLAGENIerlandAcht (2)

de Le Lupe-ploeg in Ierland

Ja, ja. We mochten weer, een blaadje maken.
En is het gelukt?
Ja!


In dit nummer: het tweede ‘Van de voorzitter’ van de nieuwe voorzitter! Ditmaal verluchtigt Otto zijn opening met foto’s uit een gewichtig boek. Hij zal voortaan elk nummer een persoonlijke noot toevoegen.

Wat verhalen betreft hebben we de volgende smaken: een vooruitblik op ‘Rio’, Notities van een roeimoeder, het verhaal van een wherry die na jaren bij Willem III terugkeert en verslagen van twee damesachten en het NK-klein.

En verder: een kastje in ‘Uit de kast’, twee Willem III-ers in ‘Wij Willem III’, columns van de columnisten, Golfbrekertjes in de Golfbrekersrubriek, tips van Thera (nou ja, Thera’s collega: Els) in FysioTHERApie, MatCom Ewoud vult zijn MatComrubriek, clubarchivaris Saskia komt in Het Archief met een voorwerp uit het archief en Agendaman Pa Hoffschult heeft… een Agenda gemaakt – of is het een column?

We hebben ook weer een redactioneel ontvangen.
Dit allemaal in editie 4, jaargang 92, van uw clubblad op het aloude papier: De Landtong. Houd die brievenbus in de smiezen.

Redactie De Landtong.