Aug 152014
 

Willem lll heeft de volgende oproep gekregen, deelname van een Willem  lll ploeg voorafgaand aan de opening van de WK roeien. We zijn op zoek naar ploegen die mee willen doen met een tocht, per  roeier betaal je 25 euro voor het goed doel (de 200 euro sponsoring is  niet noodzakelijk). En we zijn op zoek naar iemand die in Willem lll  tenue met een Willem lll riem bij de erehaag wil staan op het  Museumplein. Graag reacties naar voorzitter@willem3.nl

Continue reading »

Aug 102014
 

Foto

De Jongens-Holland Acht, met aan boord vijf roeiers plus stuurman van Willem III, heeft zondagmiddag onder zware omstandigheden met harde tegenwind zilver gewonnen op het junioren-WK in Hamburg.

Vóór Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje. Alleen de Duitsers waren sneller: 7.40,0 om 7.42,7.

Een geweldige prestatie van onze junioren Roel van Broekhuizen, Jaap de Jong, Koen van den Herik, Simon van Dorp, Max Ponsen (slag), Just Ponsen (stuur) en hun teamgenoten Jeroen Oortwijn (Die Leythe), Maarten Hurkmans (Hemus) en Melvin Twellaar (De Hunze). En wat een topwerk van de coaches Willem Jan de Widt en Paul Hartog, ook al Willem III’ers.

Continue reading »

 Posted by at 6:25 pm
Aug 032014
 

Het WK Roeien gaat bijna van start. We hebben nog een aantal mensen nodig om delaatste plekken te vullen. Het gaat om functies van ticketcontrole, rescue (in een bootje op de baan), chauffeur zijn, verzorgen van het volunteercafé tot bemannen van de informatiebalie. Kun je nog een dag of dagdeel in de periode van 18 augustus t/m 2 september a.s.? Meld je nog aan als vrijwilliger! Continue reading »

 Posted by at 10:15 am
Jul 312014
 

De toercommissie is op zoek naar twee of drie vrijwilligers met een motorboot. We organiseren op zondag 17 augustus weer de MAGNUM, een marathon-tocht voor roeiers van binnen en buiten de vereniging.
Ter beveiliging van deze tocht zoeken we nog naar leden die beschikking hebben over een gemotoriseerde boot en die bereid zijn om bij de oversteek over het Amsterdam-Rijn-Kanaal bij Driemond tussen 9 en 11 uur te dobberen totdat alle deelnemers veilig overgestoken zijn. Voor de inzet krijgen jullie een onkostenvergoeding en een picknickmandje mee. Dus, maak er een gezellig uitje van en stuur een mailtje aan willem3ontour@gmail.com. Alvast bedankt!

 Posted by at 9:25 am
Jul 212014
 

Willem III organiseert op zondag 17 augustus de Magnum. Met een afstand van 58 km valt deze roeitocht in de klasse marathons. De gemiddelde toertocht bij Willem III heeft een afstand van ca. 30 km. De Magnum is dus bijna dubbel zo lang.

De route van de Magnum doorkruist twee maal het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit kanaal geldt als een watersnelweg voor vaarverkeer. Beide oversteken worden begeleid. Het oversteken en de lengte van de tocht stellen extra eisen aan de roeiers in conditie en ervaring (tenminste klasse 2)

Deelnemers die de marathon voor sluitingstijd volbrengen, verdienen niet alleen eervolle vermelding in het marathonregister van de KNRB maar ook een heerlijk Magnumijsje.

Kosten voor niet- Willem III leden:
• € 10 p.p. bij gebruik boot Willem III
• € 5 p.p. bij gebruik eigen boot

Aanmelden kan tot 6 augustus via: willem3ontour@gmail.com
Daar kun je ook meer informatie vragen.

 Posted by at 6:38 pm
Jul 212014
 

Landtong

Mededeling van huishoudelijke aard:
DE LANDTONG ONTVANGEN?

Afgebeeld ziet u ´Portret van een onbekende die DE LANDTONG #3 leest´,
vrij naar ´Portret van een onbekende die de krant leest´
André Derain (1880-1954),
olieverf op doek,
162,5 x 97,5 cm

Kunt u het hem nadoen?
Mooi!
Zit u echter met lege handen?
Richt u dan tot: ledenadmin@willem3.nl

Met vriendelijke groet,
De Landtong

 Posted by at 6:36 pm
Jul 212014
 

Om alvast in je agenda te noteren:

  1. voor senioren (18+): training in omslaan met de skiff en er weer in klimmen
  2. de trainingen zijn op zaterdag 9-8 en zondag 24-8 van 14.15 tot omstreeks 16.45
  3. de inschrijflijsten hangen op het bord bij de afschrijfcomputers

de InstructieCommissie
Stan Jansen en Janneke Jongh Visscher

 Posted by at 6:35 pm
Jul 212014
 

Op 18 augustus a.s. gaat het instructieblok klasse 4/5 van start. Aanmelden kan vanaf heden t/m 30 juli. Informatie over instroomeisen en wijze van aanmelden is te vinden op de mededelingborden bij de trap en bij het afschrijfsysteem.

 Posted by at 6:34 pm