MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

De Landtong komt er BIJNA aan!

Ligt u ook al een paar dagen achter de deur? Verliest u uw brievenbus geen moment uit het oog? Wij ook niet! Jammer maar helaas: u mag even ontspannen.

Gister hebben wij van de drukkerij/printerij verantwoordelijk voor clubperiodiek De Landtong (DL) vernomen dat een machinestoring en drukte voor vertraging zorgen. Maarrrrr… de persen draaien inmiddels. Het blad zal voor de Kerst maar na het Willem III-Kerstdiner verschijnen. Ons plan om daaraan in de kolommen nog wat ruchtbaarheid te geven, komt straks (op papier) als mosterd na… juist! Daarom via digitale wegen, kabels, abonnementen, zendmasten, stekkers, kwik, soldeersel en snoeren dit DL-voorgerechtje.

Dr. L.P. KIPPS zingt bij het WIII-Kerstdiner

Het traditionele Kerstdiner van Willem III – op 15 december aanstaande vanaf 18u. gehouden in onze sociëteit – wordt dit jaar opgeluisterd door het Amsterdams Vocaal Ensemble dr. L.P. KIPPS. Dit is een vierstemmig amateur-kamerkoor dat onder leiding staat van Marcel Dobbelsteen.

Het koor is begin jaren ’90 begonnen in een kroeg, door een dirigent die een koor nodig had zoals een pianist een piano. Ooit heette het koor ‘De vis wordt duur betaald’, maar geïnspireerd door de leverworst die in echte Amsterdamse kroegen op het menu staat, werd al snel overgegaan op de huidige (merk)naam.

Vier leden van het koor zijn ook actief lid bij Willem III, te weten Kees Veling, Els Jorritsma, André Boersma en Barbara Crena de Iongh. Het koor is van plan twee korte optredens te doen, en hebben een gevarieerd programma opgesteld.

Zij beginnen met drie Franse liedjes:

.. La laine des moutons (Volksliedje)

.. Calme des nuits (Charles Camille Saint-Seans 1880)

.. Au joli bois (C. de Sermisy ± 1520).

Later op de avond komen de Kerstliedjes aan de beurt:

.. O Jesulein Süss (J.S. Bach ±1720)

.. Es ist ein Ros entsprungen (W. Koln/St.M. Praetorius 1599)

.. All this night bright angels sing (A. Sullivan ±1860)

Voor het Kerstdiner zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich elders op de ‘site’ (zie het bericht hieronder) aanmelden.

Veel leesplezier gewenst, een mooie winter en: FIJNE FEESTDAGEN,

De redactie van De Landtong