MENU

Geen vaarverbod

Vaarverbod

Onze wedstrijdcoach en erelid Willem Jan de Widt is zaterdag dubbel onderscheiden: tijdens de jaarvergadering van de KNRB in Den Haag ontving hij de eremedaille in goud wegens zijn verdiensten voor de roeisport, en uit handen van de burgemeester van zijn woonplaats Monnickendam (gemeente Waterland) kreeg hij ook nog een Koninklijke Onderscheiding.

L. Wagenaar-Kroon, burgemeester van Waterland, (met microfoon) benoemt Willem Jan, geflankeerd door zijn echtgenote Louise, na de KNRB-jaarvergadering in Den Haag tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de samenleving én voor de roeisport. De eremedaille in goud van de KNRB werd ook uitgereikt aan Nereus-coach en oud-olympisch kampioen Diederik Simon, die de afgelopen jaren een verbond heeft gevormd met De Widt. Samen leidden ze de nationale senioren-B-acht naar het goud in 2016 zowel als 2017.

Met dezelfde jongens in verschillende samenstellingen behaalde Willem Jan (samen met Paul Hartog) eerder al een zilveren en een gouden medaille op de junioren-WK’s van 2014 (Hamburg) en 2015 (Rio). Voor zijn tomeloze inzet en successen met en op Willem III sinds 2012 werd hij, met Paul, in maart van dit jaar benoemd tot erelid van Willem III. Willem Jan is al sinds 1989 lid van verdienste van Njord, voor welke vereniging hij vier jaar op rij de Varsity won in de oude vier, daarna bestuurder was, en sinds kort ook weer coach is.

(foto Otto Over)